Daunele pe care Samsung le are de platit grupului Apple raman la nivelul de 1 miliard de dolari

Suma pe care Samsung trebuie sa o plateasca pentru incalcarea patentelor Apple in 2012 a ramas la nivelul de 1,05 miliarde dolari, dupa ce instanta a respins cererea grupului american de crestere a daunelor, curtea hotarand ca Samsung nu a actionat cu buna stiinta, relateaza Bloomberg.

Judecatoria din San Jose a respins cererile ambelor companii de rejuderare a procesului si a mentinut verdictul dat in august, prin care Samsung se arata vinovata de incalcarea patentelor pentru sase tipuri de telefoane mobile.

“Curtea nu va specula cum exact a fost calculat, de catre juriu, nivelul daunelor”, a precizat judecatorul Lucy Koh. “Este rezonabil sa presupunem ca suma este menita sa acopere pierderile inregistrate de Apple in urma neregulilor constatate”, a adaugat Koh.

Apple nu a reusit blocheze comercializarea a 26 de modele Galaxy pe piata Americana si nu a putut sa demonstreze ca exista o legatura intre cresterea cererii pentru produsele Samsung si tehnologia obtinuta de la Apple in urma incalcarii patentelor.

Samsung si Apple, care insumeaza jumatate din vanzarile de telefoane smart la nivel mondial, se afla in process de anul trecut, de cand grupul American a acuzat cel mai mare producator de electronice din Asia ca i-a “copiat grosolan” produsele. Companiile se lupta pentru dominanta pe o piata a echipamentelor mobile estimata sa valorize 346 miliarde dolari in acest an.