Dana Gîrbovan, despre arhiva SIPA: "Sper ca publicarea să fie făcută azi"

Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), felicită inițiativa ministrului Justiției de a publica numele celor care au “vizat” arhiva SIPA și speră ca prin această publicare să fie specificată și data când au intrat în arhiva SIPA, se arată într-un mesaj postat luni dimineață pe Facebook.

Președintele UNJR răspunde declarației ministrului Justiție, conform căreia va publica numele celor care au vizat arhiva SIPA și afirmă că ar dori ca alături de aceste nume să se publice și data la care au intrat acele persoane în arhivă.

“Felicit intentia ministrului Justiției, domnul Tudorel Toader, de a “publica numele celor care au ‘vizitat’ arhiva, eventual și numărul ‘vizitelor’ efectuate” în arhiva SIPA. Așa cum a spus pe Facebook și domnul ministru, această publicare reprezintă un prim pas pentru clarificarea situației acestei arhive. Sper ca această publicare sa fie facută azi. Îl rog, de asemenea, pe domnul ministru ca, alături de numele acestor persoane, să publice și data când au intrat în arhiva SIPA”, a scris Dana Gîrbovan.

În aceeași postare, președintele UNJR lansează public o invitație către Monica Macovei de a-i răspunde la întrebările adresate cu privire la cercetarea arhivei SIPA.

“În altă ordine de idei, aștept cu interes răspunsurile la întrebările pe care i le-am adresat doamnei Monica Macovei”, a mai scris Dana Gîrbovan pe rețaeu de socializare.

Dana Gîrbovan i-a cerut Monicăi Macovei, fost ministrul al Justiției, tot prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, să răspundă unor întrebări despre arhiva SIPA înainte de emiterea HG 127 din 26 ianuarie 2006, de publicarea concluziilor unei eventuale cercetări, accesarea, cercetarea și inventarierea arhivei între data emiterii HG 127/2006, 26 ianuarie 2006, și data desființării SIPA/DGPA, 30 iunie 2006.

mesaj