Cumpănașu și Asociații înființează un Italian Desk dedicat investitorilor italieni

Societatea de avocați Cumpănașu și Asociații își consolidează serviciile de consultanță juridică specializată pentru investitorii italieni prezenți în România odată cu înființarea unui Italian Desk. Departamentul, care funcționează deja de mai multe luni, este coordonat de Giovanni Pometti, avocat italian prezent în România de aproape 10 ani și specializat în arbitraj comercial internațional, energie, M&A și drept comercial.

Apariția acestui Italian Desk în a doua parte a anului trecut, care a coincis cu venirea mea la Cumpănașu și Asociații, formalizează o experiență și un stil de lucru rafinate în anii de colaborare cu investitorii italieni. Am găsit aici colegi avocați cu excelente cunoștințe de limbă, obiceiuri și cultură italiană, capabili să ofere suportul necesar clienților italieni, în limba lor. Un Italian Desk are rolul de a concentra mai eficient toate aceste activități dedicate clienților italieni și de a dezvolta în continuare portofoliul de proiecte în această zonă. Dincolo de implicarea directă în activitățile de consultanță, rolul meu, în calitate de coordonator, este și acela dea impulsiona partea de client development”, a declarat Giovanni Pometti, coordonatorul Italian Desk de la Cumpănașu și Asociații.

Echipa multidisciplinară de avocați ce fac parte din Italian Desk are o vastă experiență în relația cu investitorii italieni care dezvoltă proiecte de business în România, oferind consultanță în numeroase arii de practică precum corporate, M&A, energie și resurse naturale, real estate si infrastructura, achiziții publice, litigii ,i arbitraj, IT&C.

Crearea unui Italian Desk în cadrul biroului nostru a venit în mod natural, fiind menită să catalizeze și să ducă la un nivel superior realația specială pe care o avem dintotdeauna cu această comunitate atât de dragă nouă. Fiind de cele mai multe ori opțiunea preferată a comunității italiene din România în materie de servicii juridice, ne-am propus ca prin aducerea lui Giovanni să oferim un plus de specificitate, confort și calitate în relația noastră, atât cu clienții italieni tradiționali, cât și cu cei viitori. Giovanni este foarte apreciat în sânul comunității italiene din România, atât din punct de vedere uman, cât și profesional, iar latura sa foarte comunicativă și expansiva a condus în mod facil la identificarea acelor elemente care ne-au convins de-o potrivă de reușita acestui proiect”, spune Lucian Cumpănașu, managing partner Cumpănașu și Asociații.

Giovanni Pometti a absolvit Facultatea de Drept a Universității din Pavia (Italia) și are un Master în Arbitraj Internațional, obținut la Facultatea de Drept a Universității București. Înainte de a veni în echipa Cumpănașu și Asociații, a lucrat ca avocat și consultant juridic pentru societăți de avocați de renume din țară și din străinătate, dar și în companii de investiții din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here