Cum vrea China să atragă marile societăți de avocatură

China oferă plăți în numerar firmelor de avocatură care deschid o reprezentanță în zona specială de liber schimb (FTZ) din Shanghai. Măsura vizează accelerarea dezvoltării unei industrii de servicii juridice în Lingang, o extindere mai recentă a FTZ, pe care guvernul chinez este hotărât să o transforme într-un centru internațional de afaceri.

Pe 14 octombrie, dezvoltatorul Lingang FTZ din Shanghai – Lingang Group, a publicat un nou document de politici care conține diverse stimulente „pentru a recruta instituții de servicii juridice cunoscute la nivel național și international și resurse umane de înaltă calificare pentru serviciile juridice. ” Măsurile se aplică atât firmelor străine, cât și celor interne care se angajează să rămână în Lingang timp de cinci ani.

Firmele de avocatură care au înființat reprezentanța în Lingang pot solicita un document unic de până la 1 milion RMB (aproximativ 149.000 de dolari). Potrivit documentului, firmele străine care intră în Lingang printr-un parteneriat cu o firmă chineză, precum și parteneriatele dintre firmele din Hong Kong sau Macau și firmele chineze continentale, vor fi eligibile pentru acest document, informează Law.com.

Numeroase societăți de avocatură globale funcționează în China prin intermediul asocierilor cu firme locale, prin intermediul programului de operațiuni comune din Shanghai FTZ. Allen & Overy au lansat un joint-operation cu firma de avocați Lang Yue în ianuarie în FTZ, care găzduiește, de asemenea, încă șase joint-operations ale unor firme, printre care Herbert Smith Freehills, Linklaters, Ashurst, Hogan Lovells și Baker McKenzie. La începutul acestui an, Winston & Strawn a declarat că intenționează să solicite un joint-operation cu firma parteneră Yuanda.

În ultimele luni, China a invitat instituțiile de arbitraj international să înființeze birouri  în țară, mai întâi la Shanghai în octombrie 2019 și apoi la Beijing la începutul lunii septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here