Cum isi marketeaza firmele de avocatura performantele din Legal 500

Editia pe 2012 a clasamentului Legal 500 al celor mai importante case de avocatura din Romania nu a trecut neobservata in randul jucatorilor de pe piata locala. Firmele de avocatura au reactionat rapid cu comunicate de presa in care si-au scos in evidenta performantele.

Primul lucru care atrage atentia la lectura comunicatelor emise de jucatorii locali este traducerea expresiei „tier I”, folosita de Legal 500 pentru a desemna cele mai bune 4-5 case de avocatura dintr-o anumita arie de practica, prin „locul I”.

Nestor Nestor Dinculescu Kingston Petersen a mizat si in acest an pe faptul ca este in continuare singura firma de avocatura romaneasca pozitionata in tier-ul I la toate cele sapte arii de practica analizate de clasamentul Legal 500.

Totodata, NNDKP aminteste, in comunicatul de presa dat publicitatii, si de clasarile in top din celelalte clasamente juridice internationale.

Tuca Zbarcea & Asociatii mizeaza, pe de alta parte, pe numarul record de recomandari individuale pe care avocatii sai le-au primit din partea Legal 500. 16 avocati ai societatii sunt recomandati in toate cele sapte arii de practica analizate, desi TZA este plasata in tier-ul I la doar cinci dintre ele.

Astfel, comunicatul de presa dat publicitatii de TZA s-a axat pe descrierile laudative realizate de Legal 500 pentru mai multi avocati ai printre care Florentin Tuca sau Stefan Damian.

Comunicatul de presa emis de Musat & Asociatii in urma publicarii clasamentului Legal 500 se concentreaza pe cele patru arii de practica in care compania este plasata in tier-ul I si pe cele sapte recomandari individuale pe care avocatii societatii le-au primit.

In plus, comunicatul Musat&Asociatii subliniaza prestigiul clasamentelor Legal 500. „Clasamentele Legal 500 sunt considerate un reper al avocaturii de business si sunt realizate anual pentru toate marile jurisdictii din lume”, se  spune in incheierea comunicatului emis de Musat & Asociatii.

Si Clifford Chance Badea a emis un comunicat de presa la scurt timp dupa publicarea clasamentului, in care evidentiaza clasarea in tier-ul I pe segmentul Financiar-Bancar si Piete de Capital, singura arie de practica in care firma de avocatura este cotata in categoria de top de catre Legal 500.

Compania evidentiaza si recomandarile primite de mai multi avocati ai sai, precum si faptul ca detine traditional prima pozitie pe aceasta arie de practica.

Editia pe 2012 a clasamantului Legal 500 al celor mai importante case de avocatura din Romania, lansata saptamana aceasta, nu a adus modificari majore fata de editia din anul precedent. Pe primul loc in clasament a ramas casa de avocatura Nestor Nestor Dinculescu Kingston Petersen (NNDKP), plasata, la fel ca anul trecut, in tier-ul I la toate cele sapte categorii ale clasamentului. Tuca, Zbarcea si Asociatii au fost clasati in tier-ul I la cinci din cele sapte cateforii, Musat si Asociatii au obtinut clasare de top la patru categorii, CMS Cameron MCKenna la trei categorii iar Popovici Nitu si Asociatii s-a situat, la randul sau, in tier-ul I la trei categorii de practica.