Cum ar putea înlocui inteligența artificială o parte din munca avocaților?

Tehnologia este adeseori blamată pentru că distruge locurile de muncă ale angajaților din sectorul de producție al bunurilor de consum. Dar „gulerele albastre” nu sunt singurii amenințați să-și piardă locul de muncă, se arată într-un material recent publicat de CNBC.

Profesia legală este și ea într-un punct de cotitură, în care platformele bazate pe inteligența artificială ar putea afecta dramatic munca pe care juriștii o fac.

Acele platforme vor căuta probe care vor fi utile în litigii, vor revizui și crea contracte, vor semnala companiilor și vor identifica eventuale fraude și alte abateri, sau vor efectua cercetări juridice cu mare atenție înainte ca o corporație să facă o achiziție.

Toate acestea sunt sarcini – măcar pentru moment – de care sunt responsabili cea mai talentați avocați.

Dezvoltarea automatizării în industria legală promite să crească eficiența și să salveze banii clienților, dar, de asemenea, poate distruge locurile de muncă în acest sector deoarece tehnologia devine responsabilă de sarcini pe care până acum le îndeplineau oamenii.

Susținătorii inteligenței artificiale argumentează că ar putea fi, de fapt, o creștere a forței de muncă în acest sector deoarece tehnologia reduce costurile și face serviciile juridice mai accesibile pentru un număr mai mare de persoane.

„Este precum începutul începutului unui nou început”, spune  Noory Bechor, CEO al LawGeex, o plaftormă AI de frunte în domeniul contractelor legale. „Sector juridic este în acest moment acolo unde ale sectoare se aflau acum 10 sau 15 ani”, adaugă el.

Materialul integral aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here