CTP a achiziționat peste 110.000 mp de spaţii industriale de la Zacaria Industrial. Constantinovici, McCann şi Asociaţii, Biriş-Goran mandate în tranzacție

CTP a achiziţionat aproximativ 112.000 de mp de spaţii industriale de la Zacaria Industrial, reprezentând parcuri logistice în patru oraşe din România şi marcând direcţia strategică a grupului de a îşi face simţită prezenţa în oraşe noi precum Craiova, şi a-şi întări prezenţa în oraşe precum Sibiu, Arad şi Oradea, a anunţat compania.

Prin această achiziţie, CTP se apropie cu paşi rapizi de obiectivul său pentru anul 2021, de a deţine 2.000.000 de mp de depozite pe piaţa locală.

Tranzacţia a fost structurată şi implementată de echipa de tranzacţii a CTP România, condusă de Andreea Enescu, iar CTP a beneficiat de servicii de consiliere juridică din partea avocatului Theodor McCann de la Casa de avocatură Constantinovici, McCann şi Asociaţii, parte a The Law Chamber, în parteneriat cu Casa de avocatură Biriş-Goran.

Astfel, la Arad şi la Sibiu, CTP îşi consolidează şi îşi extinde portofoliul deja existent în cele două oraşe extrem de relevante pentru coridoarele logistice paneuropene. Oradea, de asemenea, devine un punct nodal pe harta CTP, prin prisma noilor spaţii achiziţionate, dar şi a proiectului de construcţie a terminalului cargo al Aeroportului din Oradea pe care compania l-a câştigat recent, în urma unei licitaţii desfăşurate în luna august 2021. Mai mult decât atât, prin această achiziţie, CTP adaugă o locaţie nouă în portofoliul său, în Craiova, oraşul care face legătura din punct de vedere logistic între Bucureşti şi zona de vest a ţării.

„Suntem fideli strategiei noastre de a ne dezvolta regional în Transilvania, iar această achiziţie adaugă piese importante în portofoliul nostru regional. Le urăm bun venit tuturor clienţilor noi care intră, în acest fel, în marea familie CTP şi ne bucurăm că punem pe harta noastră în România un oraş precum Craiova.,” a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

În 2020, CTP a mai realizat o serie de tranzacţii similare, printre care achiziţia platformei A1 Business Park din Dragomireşti Vale de la Cromwell Property Group şi cea a parcului industrial Equest Logistic Park, situat pe autostrada A1, în apropiere de Bucureşti, de la Forum Serdika.

Până la această tranzacţie CTP deţinea depozite de clasa A în 10 oraşe din România: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta. În Europa Centrală şi de Est, compania este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale şi logistice cu un portofoliu de 6,6 milioane mp˛ pe care şi-a propus să-l extindă la 10 milioane mp˛ până în 2023.

CTP se clasează în top cinci dezvoltatori de proprietăţi industriale din Europa şi este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale şi logistice din Europa Centrală şi de Est, deţinând peste 6,6 milioane mp˛ de spaţii logistice şi desfăşurând operaţiuni în nouă ţări din regiune. Compania şi-a propus ca până în 2023 să îşi extindă portofoliul de proprietăţi până la 10 milioane mp˛.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A, cu peste 1.850.000 mp suprafaţă închiriabilă situaţi în zece oraşe: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta.