Cristina Popescu, ex-Eversheds, revine la CMS

Firma internationala de avocatura CMS isi dezvolta echipa din Romania prin cooptarea, incepand cu luna septembrie, a Cristinei Popescu (foto), expert pe probleme de reglementare, care revine, astfel, in cadrul biroului local unde si-a inceput cariera ca avocat asociat.

In cadrul CMS, Cristina se va concentra pe activitatile de reglementare si de compliance, in special in sectoarele puternic reglementate, cum ar fi cele de asigurari, tehnologie si comunicatii si Stiinte ale vietii (Lifesciences).

Ne bucura revenirea Cristinei Popescu in cadrul CMS Romania. Cristina este un avocat senior, cu o experienta bogata in arii de consultanta intens reglementate precum dreptul Asigurarilor/Reasigurarilor, Achizitiile Publice, Telecomunicatii, Protectia Datelor si Proprietate Intelectuala. Suntem foarte mandri de avocatii nostri care fac dovada unei intelegeri amanuntite a domeniilor de busines in care clientii nostri opereaza, oferind in timp real consultanta la cel mai inalt nivel, atat din punct de vedere juridic cat si practic. Prin cooptarea Cristinei intarim o echipa deja consolidata de avocati specializati in specificul unor industrii complexe si diverse, aducand un plus de experienta, pragmatism si o cunoastere profunda a unor arii cheie. Astfel, clientii nostri internationali primesc cea mai buna asistenta juridica intr-un domeniu foarte complex – cel al reglementarilor, aflat intr-o continua evolutie„, a declarat Gabriel Sidere, Managing Partner al CMS Romania.

Inainte de a reveni la CMS, Cristina Popescu a ocupat functia de partener al biroului asociat din Romania al firmei internationale de avocatura Eversheds.

Sunt foarte fericita sa revin in cadrul CMS, locul unde mi-am inceput cariera ca avocat asociat. CMS este recunoscut pentru abordarea sa specifica, sectoriala in ceea ce priveste industriile pentru care ofera consultanta. Din acest punct de vedere suntem foarte compatibili, practica mea fiind concentrata pe cateva industrii cheie, cu un grad foarte ridicat de reglementare. Pentru a intelege mai bine clientii si a le oferi servicii foarte performante si perfect adaptate fiecaror specificitati, avocatii din reteaua CMS au dezvoltat practici sectoriale, colaborand cu specialisti cu experienta in-house in diferitele industrii, fiind astfel in masura sa ofere o perspectiva foarte valoroasa generata de o cunoastere in detaliu a domnemiului de activitate al clientului. Acest lucru ne diferentiaza si particularizeaza practica CMS la nivel global„, a declarat Cristina Popescu.

Cristina Popescu este specializata in activitati de reglementare si compliance in Romania. Ea detine o experienta bogata in domeniul tranzactional si de consultanta, lucrand cu diverse companii multinationale dintr-o gama larga de sectoare – cu un accent special pe industriile reglementate, cum ar fi de asigurarile, tehnologia si comunicatiile, precum si Stiintele vietii. Practica ei include domenii ca: protectia datelor si proprietata intelectuala, activitalile anti-coruptie, ocuparea fortei de munca si achizitiile publice, precum si consultanta comerciala si de antreprenoriat.