Cristiana Grigorescu și Asociații, un deceniu de servicii juridice fără cusur pe piața avocaturii de business

“Avem o abordare pragmatică, ce ține cont de faptul că orice client are nevoie de informații concise, respectiv soluții adecvate și personalizate modelului său de business.”

Cu o prezență pe piață de peste un deceniu, Cristiana Grigorescu și Asociații este o societate specializată în acordarea de consultanță de business, care s-a remarcat prin soluțiile juridice personalizate oferite diferitelor companii, atât din țară, cât și din străinătate.

Practica Cristiana Grigorescu și Asociații a evoluat constant de-a lungul anilor, însă un lucru a rămas neschimbat: abordarea deschisă și soluțiile practice și personalizate oferite clienților.

„Investim constant în perfecționarea muncii de echipă și iubim provocările, deoarece avem încredere în abilitățile noastre de a le finaliza și de a le transforma în povești de succes” a declarat Cristiana Grigorescu.

Cristiana Grigorescu și Asociații și-a concentrat expertiza în special pe furnizarea de asistență juridică în domeniul IT, oferind consultanță diferitor start-up-uri, cât și unor companii cu o prezență indelungată pe piața de profil (inclusiv producători sau distribuitori de produse software și furnizori de servicii din sectorul IT). De asemenea, oferă asistență și societăților care achiziționează sau externalizează servicii IT de la terți, astfel încât să se asigure că toate nevoile clienților sunt acoperite de furnizorii de soluții software contractați. 

În egală măsură, firma de avocatură Cristiana Grigorescu și Asociații s-a specializat în acordarea de asistență juridică în cazul fuziunilor și achizițiilor, fiind implicată în tranzacții complexe, unele dintre acestea implicand jurisdincții multiple, inclusiv vânzarea cu succes a unor afaceri  performante.

„Spre exemplu, în anul precedent, am asistat un start-up de inteligență artificială în obținerea unei finanțări de serie B de aproximativ 30 de milioane de dolari. Totodată, am facilitat vânzarea unui business din domeniul forestier pentru suma de aproximativ 6 milioane de euro. Nu în ultimul rând, am acordat asistență juridică cu privire la negocierea si semnarea cu success a mai multor contracte de coproducție de film internațională.”susține Cristiana Grigorescu.

De asemenea, firma de avocatură Cristiana Grigorescu și Asociații se ocupă și de diverse operațiuni de drept societar, inclusiv de proiecte sofisticate de înființare si structurare a afacerilor, implementare de Stock Option Plans, aplicabile atât în România, cât și în străinătate, restructurări complexe de companii cu elemente de extraenitate (inclusiv restructurări în cadrul grupurilor de companii cu filiale în diferite țări din Europa și Statele Unite), evaluarea și planificarea strategiilor de fuziune, buy-out-uri, asistarea investitorilor străini care au investit în România prin joint-ventures și alte structuri corporate. 

Pe parcursul acestor demersuri, Cristiana Grigorescu și Asociații a colaborat în mod constant cu avocați din numeroase jurisdicții dintre care menționăm, în principal: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Regatul Tarilor de Jos, Franta, Spania, Germania și Danemarca.

Pe lângă specializarea principală, societatea de avocatură Cristiana Grigorescu și Asociații oferă consultanță și asisitență juridică în diferite sectoare precum: proiectare și inginereie, marketing și comunicare, producție de film, real estate, servicii de sănătate și distribuția de echipamente medicale, entertainment, HORECA și multe altele. 

Nu în ultimul rând, avocații din cadrul societății sunt preocupați să ofere un sprijin real antreprenorilor din domeniul IT, inclusiv prin oferirea de consultanță preliminară și furnizarea de informații relevante cu privire la posibilitățile de finanțare disponibile într-un stadiu incipent al afacerii.