Creditorii Realitatea Media au ales Euro Insol ca nou administrator judiciar

Avocatul Remus Borza (foto), care detine Euro Insol, a confirmat faptul ca firma sa a fost desemnata administrator judiciar al Realitatea Media, anunta Mediafax. Firma Euro Insol a fost desemnata de catre creditorii Realitatea Media sa fie administrator judiciar al societatii care detine Realitatea TV, dupa ce la inceputul lunii iulie Rovigo SPRL a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de renuntare la mandatul sau ca administrator judiciar al Realitatea.

Potrivit Mediafax, Remus Borza a anuntat ca cel mai probabil luni Tribunalul Bucuresti ar putea analiza documentul prin care instantei ii este adus la cunostinta faptul ca firma Euro Insol a fost desemnata administrator judiciar al Realitatea Media de catre majoritatea creditorilor societatii.

Alegerea unui nou administrator judiciar vine dupa ce Rovigo SPRL a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de renuntare la mandatul sau, solicitand instantei si desemnarea unui administrator judiciar provizoriu, pentru a fi evitata o situatie de blocaj a activitatii societatii aflate in insolventa si motivand actiunea prin aparitia unei situatii de incompatibilitate. Cererea de renuntare adresata presedintelui Tribunalului Bucuresti a fost publicata in 5 iulie pe site-ul rovigo.ro. Rovigo fusese desemnat administrator judiciar al debitoarei Realitatea Media SA printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti din 7 septembrie 2011.

Adunarea extraordinara a creditorilor care a hotarat numirea noului administrator Realitatea Media a avut loc joi, de la ora 16.00, la cladirea Willbrook, unde are sediul Realitatea TV.

Intr-o prima declaratie acordata inainte de desfasurarea adunarii creditorilor Realitatea, avocatul Remus Borza aprecia ca motivul principal pentru propunerea firmei sale, care se ocupa in prezent si de reorganizarea Hidroelectrica, ca administrator judiciar al Realitatea Media ar fi acela ca Euro Insol “este o firma serioasa, specializata pe reorganizari”. “Nu avem nicio societate in faliment in portofoliu. Realitatea este o provocare si pentru noi, un brand romanesc, care trebuie sustinut de noi toti”, a spus Remus Borza, citat de Mediafax. El a precizat ca la Realitatea Media exista o “masa credala imensa”, iar Euro Insol va trebui sa “faca pace” intre “tabere”.