Cravata – declaratie de personalitate

Desi pare doar un simplu accesoriu, cravata comunica atat cu barbatul care o poarta, cat si cu cei care o observa, devenind o adevarata declaratie de personalitate, statut social si respect de sine pentru oricare barbat.

Multi barbati sunt neglijenti in alegerea cravatei necunoscand puterea comunicarii non-verbale a acestui accesoriu, aparent doar estetic.

Orice domn atent la imaginea sa trebuie sa respecte anumite reguli. Spre exemplu, cravata trebuie sa fie intotdeauna dreapta si neteda. Latimea cravatei trebuie sa fie direct proportionala cu latimea reverelor sacoului cu care este purtata. In ceea ce priveste lungimea cravatei, aceasta depinde de inaltimea persoanei care o poarta si de tipul de nod utilizat.
Nodul, ce simbolizeaza unirea, casatoria, fertilitatea, trebuie sa fie in armonie cu gulerul camasii si trebuie sa acopere perfect spatiul dintre colturile gulerului, la fel ca si primul nasture de pe guler.

De multe ori se intampla ca un barbat sa aleaga in mod neinspirat cravata pentru locatia unde se afla. De aceea, intr-un mediu de afaceri cu tinute business este de preferat sa se accesorizeze o cravata cu desene clasice sau un fond albastru, maro. La o tinuta casual, cravata tricotata sau cu dungi orizontale este perfecta pentru un barbat relaxat, dar in acelasi timp grijuliu cu vestimentatia sa. La o ocazie mondena, tinuta eleganta este obligatorie. De aceea, cravata colorata cu desene clasice nu va da niciodata gres.

Barbatul timid, caruia nu-i place sa fie in centrul atentiei, poate fi tradat de un nod de cravat exagerat de mare, pe cand nodul ridicat si usor curbat denota un adevarat “iubitor de femei” . Un nod mic, aranjat cu cateva cute il defineste pe barbatul exuberant emotional, iar cel strans si deformat tradeaza o personalitate tematoare.

In sezonul rece, o cravata de calitate, din lana, este potrivita tinutelor mai relaxate, casual. Cravata uni, intr-o singura culoare, trebuie aleasa cu atentie, in functie de culoarea tenului, deoarece orice cravata se afla in legatura directa cu fata. Cravata regiment, cu o anumita combinatie de culori, si cravata cu model costumeaza un barbat sigur pe el si in ton cu moda.

Asadar, domnilor, nu tratati cravata cu superficialitate! Ea vorbeste de la sine.