Corporate Compliance – ultima tendinta anticoruptie in companiile din Romania

Wolf Theiss, Ambasada SUA și Ernst & Young au organizat si patronat, joi, la Bucuresti, conferinta pe tema corporate compliance (conformitate corporativa), ultima tendinta in demeniul eticii corporatiste si a evitarii actelor de coruptie in si prin firmele din spatiul privat. Legal Marketing a fost partener media al evenimentului.

Au fost invitati cei mai buni specialisti in domeniu, din tara si din serviciul de intelligence american, cu o experienta si de aproape douzeci si cinci de ani in domeniul combaterii coruptiei si spalarii banilor, precum si reprezentati ai celor mai bine cotate companii din domeniul business. La eveniment au participat aproximativ 200 de reprezentanti ai companiilor din domeniul bancar, energie, pharma, consultanta financiara, business si real estate.

Astfel de seminarii contribuie la imbunatatirea transparentei in afaceri si dau companiilor posibilitatea de a-si evalua practicile in raport de standardele de compliance larg acceptate. Suntem incantati ca avem ocazia de a vorbi comunitatii de afaceri din Bucuresti despre provocarile specifice din domeniul conformitatii, precum si despre unele solutii la care lucram, inclusiv cele de due diligence portabil”, a spus Alexandra Wrage, presedintele TRACE, adepta pur-sange a dialogului cu angajatii si a transparentei in vederea evitarii si impiedicarii actelor de coruptie.

Bryan Jardine, managing partner la Wolf Theiss a apreciat ca actiuni precum cea de joi, de la Bucuresti, sunt cu atat mai necesare cu cat Romania isi propune sa devina “cea mai importanta tara din regiune”; aplicarea si mai ales asumarea practicilor de compliance fiind, in opinia sa, exact calea prin care Romania poate proba ca a devenit o piata matura si importanta pentru companiile care-si doresc sa opereze aici.

Companiile au nevoie de un program de conformitate corporativa tocmai pentru ca-si propun sa obtina si sa-si dezvolte afaceri sigure pe termen lung si nu castiguri rapide pe termen scurt, a avertizat Burcin Atakan, partener Ernst & Young, unul dintre sustinatorii implementarii programelor de conformitate.

dora.vulcan@lhm.ro