Consiliul Concurentei a castigat procesele cu companiile sanctionate pentru trucarea unor licitatii organizate de Transgaz

Consiliul Concurentei a castigat toate procesele cu companiile sanctionate pentru trucarea a doua licitatii organizate de S.N.T.G.N. Transgaz S.A. Medias. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat irevocabil sanctiunile aplicate, in anul 2012, de Consiliul Concurentei companiilor S.C. T.M.U.C.B. S.A., Moldocor, Condmag si Inspet.

Anterior, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia Consiliului Concurentei, motiv pentru care cele patru companii au formulat recursuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care le-a respins ca nefondate.

Consiliul Concurentei reaminteste ca a sanctionat companiile Condmag si Inspet pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale constand in participarea cu oferte trucate la procedura de achizitie publica „Racord gaze naturale Butimanu – Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi„, organizata de Transgaz in anul 2009. S.C. Condmag S.A. a fost sanctionata cu amenda de 4.548.658 de lei (aprox.4% din cifra de afaceri realizata in anul financiar 2011), iar S.C. Inspet S.A. cu 7.296.204 de lei (4% din cifra de afaceri realizata in anul financiar 2011).

S.C. Moldocor S.A. si S.C. T.M.U.C.B. S.A. au fost amendate cu 2.235.028 de lei (500.000 de euro) si, respectiv, cu 11.384.975 de lei (2,5 milioane de euro) pentru realizarea unei intelegeri in scopul participarii cu oferte trucate la procedura de achizitie publica „Conducta de transport gaze 20’’Giurgiu Ruse„, organizata in anul 2011.