Congresul avocatilor UNBR a validat modificarile aduse statutului profesiei si Casei de Asigurari a Avocatilor

Congresul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), desfasurat la Bucuresti in zilele de 25-26 martie, a validat modificarile aduse statutului profesiei de avocat si a celui al Casei de Asigurari a Avocatilor.

Demersul congresului este motivat si de iminenta intrare in vigoare a proiectului Legii privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor.

Acesta din urma fusese deja adoptat de Camera Deputatilor atunci cand avocatii aveau congresul din weekendul trecut, la Bucuresti.

Prin hotararea redactata ulterior s-au validat toate modificarile si completarile aduse Statutului profesiei, adoptat si publicat in Monitorul Oficial din decembrie 2011, cu modificarile si completarile dispuse printr-o hotarare a Consiliului UNBR din 2015.

Consiliul UNBR a fost mandatat ca in perioada dintre congrese sa indeplineasca atributia ce-i este conferita de art. 64 alin. (1) din Legea 51/1995, urmand ca hotararile sale sa fie apoi supuse ratificarii urmatorului congres al avocatilor.

Deciziile complete luate in cadrul Consiliul Avocatilor le gasiti accesand urmatorul link.

dora.vulcan@lhm.ro