Congres UNEJ. Principalele teme de dezbatere: executarea silită și organizarea și funcționarea executorilor judecătorești

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) organizează Congresul Executorilor Judecătorești, vineri, 12 mai 2017, în scopul de a dezbate problemele cu care se confruntă profesia de executor judecătoresc.

Principala preocupare a congresului o reprezintă Legea 17/2017, privind modificarea Codului de Procedură Civilă. Tema congresului nu este încă definitivată, însă evenimentul se va concentra în jurul organizării uniunii și a profesiei de executor judecătoresc, în contextul în care, în România, se impune stabilirea mai multor aspecte pentru o bună propagandă a executării silite.

Marius Iacob, președintele UNEJ, a declarat, în cadrul Congresului Avocaților 2017, că în atenția UNEJ este și Legea 188 de organizare și funcționare a executorilor judecătorești, pentru care există un proiect de modificare pe masa actualului guvern. Acesta a precizat că UNEJ este deja pregatită cu un proiect în acest sens și speră într-o modificare substanțială a Legii 188, în special asupra regulamentului de aplicare, în scopul de a contribui la fluidizarea actului de justiție. Regulamentul, la ora actuală, are foarte multe neajunsuri și inadvertențe, a mai adăugat Mariu Iacob.

Congresul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti este constituit din delegaţi ai fiecărei Camere a executorilor judecătoreşti, potrivit normei de reprezentare stabilite prin Statutul Uniunii, preşedinţii Camerelor Executorilor Judecătoreşti şi ceilalţi membri ai Consiliului Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti.