Conferință: Probleme dificile de Procedură Civilă

Societatea de Științe Juridice organizează, în parteneriat cu Uniunea Națională a Barourilor din România și cu susținerea Camerei de Comerț și Industrie a României, a V- a ediție a conferinței intitulată: „Probleme dificile de procedură civilă. Accesul la justiție. Costurile procesului civil”. Printre moderatori se vor afla Prof. univ. dr. Gabriel Boroi, Dr. Gheorghe Florea, Dr. Traian Briciu, Dr. Liviu Zidaru, judecător la Curtea de Apel București.

Scopul evenimentului este de a clarifica probleme de drept a căror dificultate a fost evidențiată în practică. Se va încerca găsirea de soluții legale pentru temele dificile. Printre subiectele abordate se numără „ajutorul public judiciar și facilitatea la plată a taxei de timbru”, „totul despre accesul la justiție – costurile executării silite”, „efectul devolutiv al apelului – probe și apărări noi în instanța de apel”.Vor conferenția printre alții Roxana Popa, Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, Roxana Stanciu, Judecător la Tribunalul București, Aurelian-Marian Murgoci-Luca, Judecător la Judecătoria Sectorului 5.
Evenimentul are loc la CCIR Business Center, București, miercuri, 15 februarie 2017, de la ora 10:00, iar ultima zi de înscrieri este 10 februarie 2017. De asemenea, participanții au obligația de a achita o taxă de înscriere în cuantum de  360 lei + TVA.