Conferinta pe dreptul afacerilor pentru avocati. Participantii primesc 20 de puncte de pregatire profesionala

Departamentul de Drept din Academia de Studii Economice din Bucuresti si Societatea de Stiinte Juridice si Administrative organizeaza, in data de 20 noiembrie 2015, cea de-a cincea editie a Conferintei internationale „Perspective ale dreptului afacerilor in mileniul al treilea”. Evenimentul va fi gazduit de Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Conferinta este o platforma de dezbateri juridice care examineaza dezvoltarile recente si perspectivele de evolutie ale dreptului afacerilor. In cadrul acesteia vor putea fi sustinute lucrari din toate domeniile stiintelor juridice, care vor fi inscrise, in functie de continutul lor, intr-una dintre cele trei sectiuni: I. Drept public, II. Drept privat si III. Dreptul Uniunii Europene. Drept international.

La Conferinta se pot inscrie atat persoane care doresc sa sustina o lucrare stiintifica, cat si persoane care doresc doar sa audieze dezbaterile. Participantii care doresc sa sustina doua lucrari stiintifice trebuie sa plateasca o taxa suplimentara. De asemenea, potrivit anuntului conferintei, toti avocatii participanti vor primi 20 de puncte de pregatire profesionala.

Invitati la festivitatea de deschidere

In deschiderea Conferintei vor lua cuvantul :

– prof. univ. dr. Pavel Nastase, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucuresti;

– prof. univ. dr. Smaranda Angheni, rector al Universitatii Titu Maiorescu, Bucuresti;

– prof. univ. dr. Verginia Vedinas, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept;

– dr. Rodica Aida Popa, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie;

– avocat dr. Gheorghe Florea, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania;

– lector. univ. dr. Bazil Oglinda, membru in Colegiul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Moderator al evenimentului va fi prof. univ. dr. Camelia Stoica, din cadrul Academiei  de Studii Economice din Bucuresti.

Publicatii

Toate lucrarile sustinute in cadrul Conferintei se vor regasi intr-una din urmatoarele publicatii:

– in volume in limba engleza publicate de edituri cu prestigiu international in domeniul stiintelor sociale: Cambridge Scholars Publishing, Peter Lang International Academic Publishers;

– in reviste partenere ale Conferintei indexate in baze de date internationale recunoscute pentru domeniul stiintelor juridice (Scopus, Ebsco, HeinOnline, CEEOL, ProQuest, SSRN): International Journal of Business Governance and Ethics, Acta Juridica Hungarica, Tribuna Juridica, Dreptul, Revista de Drept Public, European Review of Public Law, Central and Eastern European Legal Studies, Perspectives of Business Law Journal.

Reduceri ale taxelor de participare

Membrii universitatilor/institutiilor/firmelor partenere ale Societatii de Stiinte Juridice si Administrative beneficiaza de o reducere intre 15 si 20% din taxa de inscriere. Lista universitatilor/institutiilor/firmelor partenere poate fi accesata AICI.

De asemenea, membrii Societatii de Stiinte Juridice si Administrative beneficiaza de o reducere de cca. 25% din taxa de inscriere la acest eveniment.

Termene limita

5 noiembrie 2015: trimiterea formularului de participare completat. Formularul de participare poate fi completat fie cu titlul si rezumatul lucrarii care va fi sustinuta la Conferinta, fie cu optiunea de a asista la dezbateri, fara inregistrarea unei lucrari stiintifice. Formularul de participare la Conferinta este disponibil AICI.

10 noiembrie 2015: trimiterea textului integral al lucrarii stiintifice in limbile romana si engleza. Autorii pot beneficia de serviciul de traducere in limba engleza a lucrarii inscrise la conferinta.

12 noiembrie 2015: confirmarea lucrarilor care vor fi sustinute in cadrul Conferintei.

15 noiembrie 2015: plata taxei de participare.

Mai multe informatii despre conditiile de inscriere, taxa de participare, posibilitatea de a inscrie doua lucrari stiintifice, cerintele de redactare pentru lucrarile stiintifice, publicatiile conferintei, programul stiintific, parteneri sau serviciul de traduceri in limba engleza oferit autorilor gasiti AICI.