Conferinta ASD: Prostitutia – meserie veche, disputa actuala

Asociatia Studentilor in Drept (ASD), cu ajutorul unor reputati membrii ai comunitatii academice, isi propune sa aduca in atentia studentilor o tema controversata in cadrul unei conferinte de anvergura prin prisma temei si viziunilor abordate.

In cadrul conferintei „Prostitutia. Meserie veche-disputa actuala”, cinci viziuni din domenii diferite concura pentru a raspunde acelorasi intrebari ce planeaza dintotdeauna asupra acestui subiect-tabu. Conferinta va fi deschisa de un istoric ce ne va prezenta evolutia milenara a fenomenului. Apoi, va urma o analiza sociologica ce va reliefa cauzele si consecintele prostitutiei in societatea contemporana. Daca a-ti vinde trupul reprezinta o optiune personala, sau este o activitate determinata de factori extrinseci, vom afla de la un psiholog.

Totodata, este indispensabila viziunea juridica ce va aborda, printre altele, impactul unei eventuale legalizari, prezentare ce va fi realizata de catre reputati juristi, cu o vasta experienta in domeniul dreptului penal.

Nu in ultimul rand, un preot va prezenta problema din perspectiva Bisericii Ortodoxe Romane, raspunzand la intrebarile legate de moralitatea acitivitatii din prisma dogmei crestin-ortodoxe.

Inscrierea la conferinta se face prin trimiterea unui mail la adresa conferintaasd@yahoo.com si va avea loc sambata, 20 aprilie, de la orele 11:00 si duminica, 21 aprilie, de la orele 12:30, in Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti.