Condamnare dură în cazul unui accident rutier mortal

Un bărbat care a ucis o bătrână, în urma unui accident rutier, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare. Decizia a fost dată astăzi de Curtea de Apel Timișoara, care a menținut soluția pronunțată de Judecătoria Reșița. Este una dintre cele mai dure pedepse  aplicate de judecătorii români într-un dosar de ucidere din culpă.

Bărbatul, un șofer în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la închisoare după ce s-a urcat băut la volan. Acesta nu avea nici permis și a accidentat mortal o femeie de 74 de ani.  După producerea accidentului, a fugit de la locul faptei şi a încercat să şteargă urmele, susţinând că la volanul maşinii era altcineva. În urma procesului judecat la Judecătoria Reşiţa, șoferul a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă, doi ani pentru conducere fără permis, doi ani pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi trei ani pentru fugă de la locul accidentului. În urma contopirii pedepselor a rezultat o pedeapsă de şase ani şi patru luni de închisoare.

„Pedeapsa este una mare. Se apropie de maximul special de şapte ani. Inculpatul, vecin cu familia victimei, a manifestat în tot cursul procesului penal o atitudine de dispreţ, jignindu-i în continuare şi nerespectând obligaţiile ce îi reveneau ca urmare a masurii arestului la domiciliu,”, a declarat Diana Cotuna avocat JGV și Asociații.

În același timp, întrucât mașina nu era asigurată, Biroul Asiguratorilor de Vehicule din România a fost obligat să plătească daunele morale familiei victimei, daune materiale și cheltuieli judiciare în fond și în apel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here