Concursul National de Procese Simulate Drept Civil Francisc Deak, editia a VII-a.

ELSA Bucuresti organizeaza in perioada 24 martie- 14 mai 2016,  Concursul National de Procese Simulate Drept Civil Francisc Deak, eveniment devenit deja traditie in cadrul Asociatiei ELSA Bucuresti. Concursul isi propune sa te ajute sa-ti explorezi potentialul si sa te introduca treptat in lumea pe care iti doresti sa o cuceresti. 

Desfasurarea evenimentului va consta in primul rând intr-o etapa de selectie (scrisa)- in aceasta faza studentii inscrisi in echipe de câte 2 persoane vor primi in format electronic pe data de 25 martie 2016 o speta ce va contine probleme de drept civil, alaturi de regulamentul concursului.

Aceasta va trebui solutionata prin intermediul unui memoriu ce trebuie trimis la adresa de e-mail: nmcc.civil@bucuresti.elsa.ro, pâna pe data de 10 aprilie 2016 , ora 23:59.
Echipele selectionate in urma primei etape a concursului vor fi anuntate prin e-mail la data de 17 aprilie. Acestea vor participa la etapa nationala(orala), ce va avea loc la BucureSti – 14 mai 2016 – in fata unui juriu de exceptie.

Proiectul se adreseaza studentilor carora le surâde ideea de a intelege prin propria exeprienta ce inseamna sa fi parte procesuala intr-un litigiu. Participarea presupune inscrierea impreuna cu un coleg ( echipe de câte doua persoane) pâna pe data de 24 martie 2016, la adresa de e-mail nmcc.civil@bucuresti.elsa.ro. Scopul este acela de a descoperi cum iSi gasesc aplicabilitatea in situatii concrete toate acele notiuni teoretice studiate cu truda.

ELSA (The European Law Students` Association) a fost infiintata in 1981 de studenti la Drept din Austria, Germania, Polonia Si Ungaria, fiind cea mai mare organizatie internationala a studentilor la Drept Si a tinerilor juriSti. In prezent, ELSA exista in 41 de tari europene, in cadrul a peste 300 de universitati, reunind peste 35.000 de membri. ELSA BucureSti contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala Si profesionala a studentilor Si a tinerilor juriSti. Implicând stagii de practica, seminare Si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evolutia tinerilor in sistemul juridic.
N.B. Intrucât acesta este in definitiv un concurs, castigatorii vor fi premiati pe masura efortului depus!