COMUNICAT – Despăgubiri de 800.000 RON pentru doi polițiști ultragiați

Alexandru Ionescu, unul dintre avocații noștri, a obținut daune materiale și morale în valoare de 800.000 RON pentru doi polițiști, într-un dosar având ca obiect mai multe infracțiuni de ultraj, una dintre acestea fiind săvârșită sub forma tentativei la omor calificat, aflat pe rolul Tribunalului Dâmbovița.

Polițiștii, persoane vătămate, au fost chemați să intervină în cadrul unui conflict cauzat de o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre inculpații din dosar a adresat injurii și amenințări polițiștilor, fiind oprit de aceștia în momentul în care a încercat să îi atace cu un obiect contondent ascuțit.

Ulterior, celălalt inculpat din dosar i-a atacat pe cei doi polițiști, încercând să îi lovească cu respectiva armă în zona capului. În urma incidentului aceștia au fost grav răniți, și s-au constituit părți civile în dosarul penal.

Ambii inculpați au fost condamnați, unul dintre aceștia fiind condamnat la pedeapsa de 11 ani și 3 luni de închisoare, fiind obligați totodată să plătească daune materiale și morale de 800.000 RON persoanelor vătămate/ părți civile.29