Comisia Europeană acordă 1,8 milioane de euro pentru consolidarea sistemelor informatice

După ce mai multe companii din întreaga lume au fost afectate de atacurile cibernetice, Comisia Europeană a anunțat joi că va acorda 1,8 milioane de euro pentru consolidarea sistemelor informatice și pentru întărirea unităților dedicate delictelor cibernetice din cadrul Europol, informează AFP, citat de Agerpres.

Julian King, comisarul european pentru securitate, a declarat, în cadrul unei conferințe de la Bruxelles, că dependența noastră față de internet depășește momentan capacitatea de a ne proteja. Mai mult, acesta a precizat că Uniunea Europeană va acorda 1,8 milioane de euro în plus pentru 14 state în vederea întăririi sistemelor de securitate.

„Atacurile cibernetice devin mai strategice, pentru că ne pun în pericol infrastructurile critice și procesele noastre democratice. Ele devin mai endemice, deoarece se răspândesc prin rețelele informatice, ajungând până la operațiunile esențiale pentru lumea de afaceri și pentru sectorul public”, a afirmat Julian King.

Comisarul King a amintit că executivul european își va revizui în septembrie strategia asupra securității cibernetice și va anunța astfel un nou set de măsuri. Julian King a mai precizat că este posibil să fie nevoie de o schimbare a comportamentelor la nivel de persoane fizice, companii și instituții publice, pentru o mai bună prevenire a atacurilor cibernetice.

Recent, una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume, DLA Piper, și-a oprit activitatea din cauza unui atac cibernetic de proporții. Preț de câteva ore, telefoanele și computerele sediilor din toată Europa au fost blocate din motive de securtitate. Atacul de la DLA Piper vine după ce, în luna mai, atacul WannaCry a lovit organizații din întreaga lume, inclusiv Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie.

Întreg articolul poate fi citit pe site-ul nostru, legalmarketing.ro.