Colaborare de succes intre birourile Wolf Theiss din Varsovia si Bucuresti in achizitia Lapp Insulators Holding GMBH de catre Pfisterer Holding AG

Birourile Wolf Theiss din Varsovia si Bucuresti au acordat consultanta companiei Pfisterer Holding AG in procesul de achizitie a intregului capital social al societatii Lapp Insulators Holding GmbH.

Compania achizitionata este al treilea furnizor de izolatori de inalta tensiune din lume. Produsele din portelan si compozit fabricate de aceasta sunt folosite in retele de inalta tensiune si feroviare, echipamente de comutare si alte echipamente electrice din peste 70 de tari.

Tranzactia a fost finalizata in data de 2 octombrie 2015. Birourile Wolf Theiss au realizat un proces de due diligence pentru filiala poloneza si cea romaneasca a companiei Lapp Insulators din Jedlina (Polonia) si Turda (Romania). Birourile Wolf Theiss Praga si Kiev au acordat, de asemenea, consultanta in legatura cu anumite aspecte juridice guvernate de dreptul ceh si ucrainean asociate tranzactiei.

Consultanta din perspectiva legislatiei germane a fost asigurata de Heymann & Partner Rechtsanwälte GmbH. Pe langa realizarea analizei de due diligence juridic in jurisdictiile mentionate mai sus, Wolf Theiss a asistat clientul in legatura cu diferite aspecte ale negocierii contractului de vanzare-cumparare si din domeniul concurentei.

Bryan Jardine

Echipa Wolf Theiss Bucuresti, din care au facut parte Diana Stetiu si Rodica Stamate, a fost coordonata de partenerii firmei Ileana Glodeanu (foto articol) si Bryan Jardine (foto deasupra). Marcin Aslanowicz a coordonat echipa Wolf Theiss din Varsovia, din care au facut parte Karolina Lapiak si Anna Dobosz. Alti avocati Wolf Theiss implicati in proces au fost Taras Dumych, Sergii Zcheka si Mykhailo Razuvaiev din Kiev si Tomas Rychly si Radek Kraus din Praga.

marian.floranescu@lhm.ro