CMS privesc de pe Veranda

Centrul comercial Veranda, aflat in zona Obor din Bucureşti, a atras o finanţare de 25,5 milioane de euro din partea Raiffeisen Bank SA şi Raiffeisen Bank International AG, pentru dezvoltarea proiectului in perioada urmatoare. In aceasta tranzactie, proprietarii Veranda au beneficiat de asistenta caselor de avocatura PeliFilip si Freshfields Bruckhaus Deringer, in timp ce bancile finanţatoare au fost consiliate de avocatii de la CMS Cameron McKenna.

Raiffeisen Bank a fost si continua sa fie un partener de incredere in sustinerea mediului economic din Romania. Ne dorim sa finantam proiecte fezabile, realizate de dezvoltatori de incredere si care pot juca un rol important in transformarea marilor orase, asa cum este cazul Veranda”, a declarat Silviu Toma, Directorul Directiei de Finantari Proiecte al Raiffeisen Bank.

Semnarea acordului de finanţare confirma valoarea proiectului şi poziţionarea sa in topul investiţiilor din segmentul retail din Bucureşti. Ne bucuram de parteneriatul cu Raiffeisen Bank si de expertiza echipei lor in structurarea unei astfel de tranzactii. Impreuna am facut posibila revitalizarea unei zone cu traditie in comerţ, cu un numar mare de locuitori si cu o oferta de retail si entertainment adaptata acestora”, a declarat Andrei Pogonaru, reprezentant al proprietarului proiectului Veranda.

„Ca avocat, munca ta e mai placuta cand are un rezultat pozitiv tangibil. Proiectul Veranda este unul frumos, avanseaza bine si in ceea ce priveste constructia si definitivarea solutiei de finantare nu face decat sa confirme o poveste de real succes. Abia astept sa ma duc la cumparaturi acolo la toamna, sa fiu clientul clientilor mei”, a declarat Alexandru Birsan, Partener PeliFilip.

Contractul de creditare pentru centrul comercial Veranda a fost incheiat in luna februarie 2016, cu scopul finanţarii parţiale a costurilor totale pentru dezvoltarea proiectului. Conform acordului, acesta ofera posibilitatea de a majora finanţarea pana la 28,5 milioane de euro.

Investitia totala de care va beneficia proiectul este de 60 de milioane de euro.

Centrul comercial Veranda este dezvoltat de Prodplast Imobiliare in zona Obor şi este ocupat in proporţie de 70% in prezent. Proiectul cuprinde o suprafata inchiriabila totala de aproape 30.000 mp, avand ca principale ancore hipermarketul Carrefour (aprox. 10.000 mp) si magazinul H&M (peste 2.000 de mp), alaturi de peste 100 de magazine, o zona de restaurante, o parcare cu 1.200 de locuri si un spatiu verde vast, de peste 15.000 de mp.

Proiectul, care urmeaza sa fie livrat in trimestrul 4 al acestui an, va fi organizat pe doua etaje, iar datorita structurii sale modulare va putea fi extins in viitor. In prezent, a fost finalizata fundatia cladirii si se lucreaza la realizarea structurii de rezistenta.

ecaterina.virgolici@lhm.ro