CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România

Horea Popescu, managing partner al CMS România și coordonatorul departamentului Corporate M&A din Europa Centrală și de Est
Horea Popescu, managing partner al CMS România și coordonatorul departamentului Corporate M&A din Europa Centrală și de Est

Comunicat de presă

Firma internațională de avocatură CMS a asistat PPC Renewables în finalizarea cu succes a achiziției în România a unui parc eolian operațional de 84 MW de la Lukoil Group, o tranzacție care a fost semnată și anunțată în 2023.

Parcul eolian este situat în Tulcea și generează peste 200 GWh de energie electrică pe an.

PPC Renewables este o subsidiară deținută în totalitate de compania Public Power Corporation SA (PPC), cu sediul în Grecia. PPC este unul dintre principalii furnizori de energie electrică din Grecia și România, deservind în total 8,7 milioane de clienți și furnizând peste 35TWh de energie. PPC este în prezent cea mai mare companie de energie verde din Europa de Sud-Est, cu o capacitate de producție de 4,5 GW din surse regenerabile și 1,9 GW în construcție, având un portofoliu de proiecte de 18 GW.  

CMS a consiliat PPC Renewables cu privire la due diligence, structurarea tranzacției, redactarea și negocierea documentelor de transfer, precum și la semnarea și încheierea tranzacției.

Horea Popescu, managing partner al CMS România și coordonatorul departamentului Corporate M&A din Europa Centrală și de Est, a declarat: „Investiția aceasta reprezintă un pas important în realizarea planurilor ambițioase de producție de energie verde ale PPC în România. Suntem încântați că am fost alături de PPC în acest proiect. Nu numai că ne consolidează poziția de lider în materie de consultanță în sectorul energiei regenerabile, dar reflectă și obiectivele noastre mai largi de a contribui pozitiv la tranziția globală către soluții bazate pe energie verde.”

Mircea Moraru (Corporate M&A), cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A), a coordonat echipa CMS care a asistat PPC Renewables, formată din: Cătălin Vasile (Corporate M&A), Ramona Dulamea, Raluca Diaconeasa, Mădălina Constantinescu (Energie), Alexandru Dumitrescu, Alexandru Trandafir, Bianca Bănățeanu, Tania Baturi (Real Estate) și Florentin Giurgea (Dispute Resolution).

Despre CMS

Înființată în anul 1999, CMS este o organizație integrată, multi-jurisdicțională, de firme de avocatură, care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscală. Cu peste 80 de birouri în peste 45 de țări din întreaga lume și peste 5.800 de avocați, CMS deține o expertiză îndelungată atât în domeniul consultanței în jurisdicțiile sale locale, cât și internaționale. Având în portofoliu mari companii multinaționale cât și companii cu capital mediu și start-up-uri, CMS oferă rigoarea tehnică, asistență juridică strategică și parteneriat pe termen lung pentru a menține fiecare client în poziția de lider al domeniului în care acesta activează.

Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați cms.law