CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo

Comunicat de presă

Firma internațională de avocatură CMS a asistat Alcedo SRL (Alcedo), o subsidiară a conglomeratului japonez Sumitomo Group, cu privire la achiziția Naturevo, un distribuitor român de materiale agricole.

Înființată în 1990, Alcedo este un distribuitor român de materiale, servicii și echipamente pentru sectorul agricol. A devenit parte a grupului Sumitomo în 2011. Această achiziție va combina punctele forte a doi distribuitori importanți de resurse și materiale agricole din România. Echipa CMS a acordat asistență cu privire la toate aspectele juridice ale tranzacției, inclusiv due diligence, documentele tranzacției și autorizarea fuziunii.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și coordonatorul departamentului Corporate M&A din CEE, a declarat: „Suntem încântați că am fost alături de Alcedo în această tranzacție, care va avea un impact semnificativ asupra sectorului agricol românesc. Datorită experienței noastre în domeniu, am fost în măsură să ajutăm Alcedo să finalizeze cu succes această tranzacție complexă.”

Mircea Moraru, Counsel CMS Romania, adaugă: Ne bucurăm că am colaborat cu echipa Alcedo pentru această tranzacție. Sectorul agricol românesc este unul dintre cele mai proeminente din Europa, iar această tranzacție va permite Alcedo să își crească cota de piață și să stimuleze utilizarea îngrășămintelor speciale, în care Naturevo este specializată.”

Echipa CMS a fost condusă de Horea Popescu și Mircea Moraru și i-a inclus pe Raluca Ionescu, Claudia Nagy, Simona Strava, Eduard Roventa și Cristina Ciomos (Corporate).

Despre CMS

Înființată în anul 1999, CMS este o organizație integrată, multi-jurisdicțională, de firme de avocatură, care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscală. Cu 84 de birouri în 47 de țări din întreaga lume și peste 5.800 de avocați, CMS deține o expertiză îndelungată atât în domeniul consultanței în jurisdicțiile sale locale, cât și internaționale. Având în portofoliu mari companii multinaționale cât și companii cu capital mediu și start-up-uri, CMS oferă rigoarea tehnică, asistență juridică strategică și parteneriat pe termen lung pentru a menține fiecare client în poziția de lider al domeniului în care acesta activează.

Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați cms.law