CMS alături de M Core în achiziția de 219 milioane EUR a25 de parcuri de retail în România

Firma internațională de avocatură CMS a asistat L&C Properties, parte a M Core, unul dintre cei mai mari deținători de proprietăți comerciale din Marea Britanie, care dispune de un portofoliu combinat de active evaluat la peste 6 miliarde de euro, cu privire la cea mai mare investiție a M Core până la data curentă – achiziția a 25 de parcuri de retail în valoare de aproape 219 milioane de euro. Tranzacția marchează totodată și intrarea pe piața din România pentru M Core. Acesta este unul dintre cele mai mari portofolii de parcuri de retail din România, deținute de un singur operator, reprezentând o suprafață totală de retail de peste 132.000 de metri pătrați, în 24 de orașe. Printre parcurile de retail din portofoliu se numără și Shopping Park Pipera Plaza și Shopping Park Mediaș.

L&C Properties operează în locații cheie din Marea Britanie, Germania, Polonia și acum România.

CMS a oferit consultanță în toate aspectele legate de aceasta tranzacție, incluzând, dar fără a se limita la due diligence asupra întregului portofoliu achiziționat, negocierea și finalizarea întregii documentații de achiziție, precum și în legătură cu obținerea tuturor aprobărilor necesare pentru finalizarea tranzacției.

Horea Popescu, Managing Partner CMS România și coordonatorul departamentului Corporate M&A din CEE, a declarat „Suntem încântați că am fost implicați în această tranzacție prin care un important jucător nou a intrat pe piața românească. Este o evoluție așteptată, și reprezintă una dintre cele mai mari tranzacție din ultimii ani pentru această clasă de active. Suntem mândri să oferim clienților noștri cea mai bună consultanță juridică, personalizată nevoilor fiecăruia, care combină experiența noastră internațională de top cu o perspectivă locală foarte aprofundată.”

Roxana Frățilă, Partener și coordonator al departamentului de  Real Estate & Construction la CMS România, a adăugat: „Aceasta tranzacție este o veste foarte bună pentru piața românească de real estate și în particular pentru sectorul de retail, care aștepta de mai multă vreme apariția unui nou jucător internațional important.  Tranzacția este semnificativă nu doar din perspectiva volumului mare de proprietăți achiziționate și a valorii, dar și gradului ridicat de complexitate, implicând negocieri susținute pe parcursul mai multor luni. Suntem încrezători că vom mai vedea noi tranzacții similare și în viitorul apropiat, bazându-ne pe capacitatea pieței locale de a crea proiecte credibile si atractive pentru noii investitori.”

Echipa multidisciplinară a CMS a fost coordonată de Horea Popescu (Corporate M&A), Roxana Frățilă (Real Estate) și Mircea Moraru, cu sprijinul valoros al Alinei Tihan și al echipei extinse din care au făcut parte peste10 avocați din echipele de Corporate M&A, Real Estate, Comercial, Litigii, Tax și Banking.

CMS

Înființată în 1999, CMS este o organizație multi-jurisdicțională de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscalitate. Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din lume și cu peste 5.000 de avocați, CMS are o experiență îndelungată în consultanță locală și transfrontalieră. De la multinaționale importante la întreprinderi mijlocii și la cele aflate la început, CMS asigură rigoare tehnică, excelență strategică și parteneriat pe termen lung pentru ca fiecare client să se mențină în frunte pe piețele alese.

Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați cms.law

Comunicat de presa transmis: 7 Decembrie 2023