CMS alături de Ford Otosan într-o finanțare de 435 milioane de euro

Comunicat de presă

Firma internațională de avocatură CMS a asistat compania producătoare de automobile Ford Otosan România SRL (Ford Otosan România) într-o finanțare de 435 de milioane de euro acordată de un sindicat de bănci, aranjată de SOCIETE GENERALE și BRD GROUPE SOCIETE GENERALE S.A., în calitate de aranjor principal mandatat, coordinator si bookrunner.

Ford Otosan România este deținută de Ford Otomotiv Sanayi A.Ș. (Ford Otosan) – societatea mixtă Ford în care Ford și Koç Holding sunt acționari majoritari. Ford Otosan este o companie cotată la bursă (18%), în care Ford Motor Company (41%) și Koç Holding A.Ș. (41%) dețin acțiuni egale, și este una dintre primele trei companii exportatoare din Turcia din 2004. CMS a asistat Ford Otosan în cadrul negocierii documentației de finanțare și a încheierii contractului.

Echipa CMS care a asistat Ford Otosan a fost coordonată de Alina Tihan și a inclus-o pe Diana Dona (Finance).

Alina Tihan, Senior Counsel în departamentul Finance al CMS, a declarat: „Suntem încântați că am asistat Ford Otosan în această tranzacție de finanțare, care va juca un rol important în susținerea planurilor sale ambițioase și în consolidarea poziției sale de lider în producția de autovehicule din Europa.”

Cemal Cenk Tarhan, Treasury & Risk Management Lead al Ford Otosan a adăugat: „Suntem încântați că am obținut această finanțare și dorim să le mulțumim Alinei și Dianei pentru îndrumarea lor. Echipa CMS a reușit să ne ofere consultanță excelentă și pragmatică și ne-a ținut la curent pe tot parcursul procesului.”

Cu peste 600 de avocați în 16 birouri din Europa Centrală și de Est și cu capacitatea de a practica dreptul englez în ECE, CMS este bine plasată pentru a asista clienții din România atât în chestiuni locale, cât și multijurisdicționale.

Despre CMS

Înființată în 1999, CMS este o organizație multi-jurisdicțională de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscalitate. Cu peste 70 de birouri în peste 40 de țări din lume și cu peste 5.000 de avocați, CMS are o experiență îndelungată în consultanță locală și transfrontalieră. De la multinaționale importante la întreprinderi mijlocii și la cele aflate la început, CMS asigură rigoare tehnică, excelență strategică și parteneriat pe termen lung pentru ca fiecare client să se mențină în frunte pe piețele alese.

Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați cms.law