CMS, alaturi de Aurelius Group in achizitionarea European Crafts. Tranzactia a vizat si Romania

Firma de avocatura CMS a asistat grupul german de firme Aurelius in achizitionarea diviziilor European Crafts, detinute de catre concernul britanic Coats plc, lider al pietei mondiale de ata si al doilea mare producator de fermoare din lume, consiliat in aceasta tranzactie de o echipa multijurisdictionala a firmei de avocatura Squire Patton Boggs.

Potrivit celor de la CMS, citati de catre portalul juridic CEE Legal Matters, “tranzactia s-a evidentiat prin numarul mare de jurisdictii implicate, din regiunea Europei Centrale si de Est, complexitatea documentatiei contractului, precum si termenele ambitioase de semnare a acestuia”.

In acest deal, Aurelius Group a fost asistat atat de catre o echipa de avocati “in-house”, cat si de una internationala, formata din avocati ai CMS si coordonata de catre Maximilian Grub, Partner al biroului din Stuttgart al firmei. Totodata, din echipa CMS au mai facut parte Peter Simo, Partner al biroului din Bratislava, Horea Popescu, Partner, si Raluca Ionescu, Senior Associate (biroul din Bucuresti), Martin Wodraschke si Gabor Czike, Partners, si Zoltan Poronyi si Jozsef Varady, Senior Associates (biroul din Budapesta), Done Yalcin, Partner, si Alaz Undar si Ozgun Poyraz, Associates (biroul din Istanbul), Helen Rodwell, Partner, si Lucie Halloova, Associate (biroul din Praga), Valentin Savov, Attorney, si Marin Drinov si Boyan Nakov, Associates (biroul din Sofia), Johannes Trenkwalder, Partner, si Lisa Oberlechner si Caroline Schmidt, Associates (biroul din Viena).

De asemenea, de partea Aurelius Group in aceasta tranzactie s-a aflat si firma baltica de avocatura Sorainen, care a acoperit aspectele de drept leton, lituanian si estonian ale achizitiei.

Echipa Squire Patton Boggs, aflata de partea Coats plc, a fost condusa de catre Robert Bray si James McKay, Partners, secondati de avocati din 10 birouri ale firmei: Londra, Birmingham, Manchester, Frankfurt, Budapesta, Praga, Bruxelles, Bratislava, Madrid si Paris.

In 2013, European Crafts a generat vanzari de 150,8 milioane de dolari, cu un numar de aproximativ 900 de angajati. Achizitia realizata de catre Aurelius Group cuprinde companii si active in 19 jurisdictii, inclusiv sediul central al European Crafts, situat in Germania, dar si instalatii de depozitare si de productie, situate in Ungaria.

Aurelius Group, cu experienta in cesionari partiale ale unitatilor de afaceri, este specializat in achizitionarea de afaceri cu potential de imbunatatire operationala. In plus fata de implementarea masurilor care sa stimuleze performanta operationala, grupul si-a propus, in cazul European Crafts, sa se concentreze pe dezvoltarea strategica, pe termen lung, a acestei afaceri.

Cu o istorie de peste 250 de ani (fiind infiintat in 1750, n.r.) si venituri de 1,7 miliarde de dolari in 2013, Coats Plc este cea mai mare companie producatoare de ata din lume, fiind lider pe aceasta piata, atat ca producator, cat si ca distribuitor. Compania, cu sediul in Marea Britanie, detine fabrici in peste 65 de tari si are aproximativ 22.000 de angajati.

In anul 2013, Coats detinea o cota de piata de circa 22% din productia mondiala de tesaturi. Produsele sale sunt utilizate pentru confectionarea de imbracaminte, incaltaminte si huse pentru automobile.

Grupul Coats a intrat pe piata romaneasca in anul 1995, unde detine una dintre cele mai mari fabrici de ata de cusut industriala si fermoare din Europa, la Odorheiu Secuiesc, si in care a investit peste 15 milioane de euro.