CMS a lansat ghidul CEE de răspundere penală corporativă

Conceptul de răspundere penală corporativă s-a dezvoltat și a pătruns în regimurile juridice ale țărilor din întreaga lume.

În anumite jurisdicții, legile și reglementările în vigoare încurajează companiile să adopte structuri de guvernanţăcorporativă și sisteme de prevenire a riscurilor,pentru a face eforturi ca să se evite comiterea de infracțiuni de către manageri, directori, angajați,consultanți externi și contractori, oferind, de asemenea, scutirea sau reducerea sancțiunilor aplicabile în cazul adoptării unor măsuri de prevenire adecvate

Deși un concept destul de nou în regiune, răspunderea corporativă există în Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România și Slovacia. De asemenea, corporațiile pot fi sancționate în Bulgaria și Ucraina, chiar dacă conceptul de răspundere penală sau cvasi-penală nu funcționează (încă) în aceste țări.

Această broșură prezintă riscurile cu care se confruntă companiile care operează în aceste șapte țări din Europa Centrală și de Est. În această analiză principiile care stau la baza răspunderii corporative și relația acesteia cu răspunderea penală a angajaților sau agenților individuali. Atât prevenirea, cât și eforturile de limitare a răspunderii necesită un sistem de conformitate cuprinzător și coerent.

Printre autorii careu au contribuit cu expertiză la realizarea ghidului se numără Horia Drăghici, Partner și Mihai Jiganie-Șerban, Senior Counsel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here