CMS a asistat ING Bank România în extinderea unei finanțări în valoare de 100 milioane Euro și prin includerea unor componente ESG

Firma internațională de avocatură CMS a asistat ING Bank România în legătură cu extinderea și modificarea creditului bilateral în valoare de 100 milioane Euro acordat unei societăți din grupul NEPI Rockcastle, printre altele, prin adăugarea unor componente ESG (de mediu, sociale și de guvernanță).

„Cunoștințele CMS în domeniul ESG sunt un atu pentru clienții noștri, atât cei din România cât și cei din regiune, care sunt din ce în mai interesați în respectarea standardelor ESG, iar obținerea unui rating de risc, precum cel oferit de Sustainalytics, prezintă avantaje în ceea ce privește accesul la finanțare și plasamentul de investiții. Așadar, alături de colegele mele Alina Tihan și Diana Rotaru continuăm șirul trazacțiilor de succes, finanțările sustenabile profilându-se ca o soluție de finanțare tot mai atrăgătoare atât pentru bănci/finanțatori cât și pentru investitori/corporații,” a declarat Ana Radnev, Partener, coordonatoarea practicii de drept financiar-bancar din cadrul CMS România, co-head al departamentului de finanțare sustenabilă din CMS.

„Suntem încântați că am asistat ING Bank România în acest proiect şi ne bucurăm că există un interes din ce în ce mai mare din partea băncilor, dar și a corporațiilor, pentru finanțări “verzi”, sustenabile. O astfel de finanțare presupune o evaluare permanentă a standardelor ESG care trebuie respectate de împrumutat și de îndeplinirea cărora depinde costul final al creditului”, a declarat Alina Tihan, Senior Counsel în cadrul CMS România.

CMS a dezvoltat o practică în domeniul managementului factorilor ESG, biroul CMS din București jucând un rol important în coordonarea operațiunilor de finanțare sustenabilă, la nivel de grup.

Finanțarea verde acordată de ING Bank România grupului NEPI Rockcastle a fost coordonată de Ana Radnev (Partner, Finance) împreună cu Alina Tihan (Senior Counsel, Finance). De asemenea, din echipa CMS au mai făcut parte Diana Rotaru (Associate, Finance), ea lucrând și în acest proiect împreună cu Ana Radnev pe toate aspectele de sustenabilitate, și Loredana Barbu (Lawyer, Finance). 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here