CMS a asistat Hidroelectrica la achiziția unui parc eolian de 108 MW în România

CMS a asistat  Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din România, cu privire la achiziția unui parc eolian operațional de 108 MW situat în județul Constanța de la grupul STEAG, unul dintre cei mai mari producători de electricitate din Germania.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică în România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, o companie vitală pentru acest sector strategic. Această achiziție este una dintre cele mai mari tranzacții de sine stătătoare în sectorul energiei din surse regenerabile din România. Tranzacția face parte din strategia companiei de a-și consolida poziția de lider pe piața locală a energiei electrice, cu scopul de a deveni un lider regional în generarea de energie regenerabilă.

Echipa de avocați a CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la toate aspectele juridice ale tranzacției, inclusiv due diligence-ul aferent cumpărării, redactarea, negocierea, perfectarea și semnarea documentelor tranzacției. Se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în primul trimestru al anului 2021, sub rezerva aprobarilor de reglementare.

Ne bucurăm că am asistat Hidroelectrica cu privire la oferta sa câștigatoare pentru achiziția acestui important proiect eolian în România. Prin dezvoltarea de noi capacitați bazate pe alte surse de energie regenerabila, aceasta investiție va contribui la diversificarea portofoliului de producție a Hidroelectrica. Sectorul energetic din România are un potențial semnificativ și, în ciuda crizei provocate de pandemia de COVID-19, observam creșterea interesului investitorilor în aceasta industrie. Ramânem optimiști cu privire la activitatea de M&A în 2021 și speram ca aceasta tendința va duce la finalizarea mai multor tranzacții de impact nu numai pe piața din România, ci și în regiune.” a declarat Horea Popescu, Managing Partner of CMS Romania and Head of CEE Corporate M&A.

Această tranzacție de referință este prima achiziție privată a unei companii de mare anvergură de către o societate cu capital majoritar de stat din România. Faptul că vânzarea a avut loc printr-un proces competitiv a sporit complexitatea proiectului, și, sub presiunea timpului, negocierile finale au fost definitivate în timp record.” a declarat Mircea Moraru, Senior Associate in the Corporate M&A team of CMS Romania.

Tranzacția a fost coordonată de Horea Popescu (Partner Corporate M&A) și Mircea Moraru (Senior Associate Corporate M&A). Din echipa extinsă au facut parte Varinia Radu, Ramona Dulamea, Raluca Diaconeasa, Mădălina Constantinescu (Energy); Claudia Nagy, Claudia Popescu, Raluca Ionescu, Cătălin Vasile, Simona Strava, Cristina Ciomoș (Corporate M&A); Roxana Frațila, Alexandru Dumitrescu, Alexandru Trandafir (Real Estate) și Valentina Pârvu (Commercial).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here