Clujul, o piata importanta pentru avocatura din Romania

Care sunt diferentele intre activitatea biroului ZRP din Bucuresti si activitatea unui birou local? Care este specificul pietei de business din Cluj?

Biroul ZRP de la Cluj urmeaza aceleasi linii de activitate cu cele desfasurate de biroul din Bucuresti si beneficiaza de toate resursele umane, financiare, know-how-ul, infrastructura si sistemele informatice pe care le detine sediul principal. Sediul regional ofera un pachet de servicii de consultanta juridica integrat, este un vector de promovare al tuturor entitatilor din grup: societatea de avocati, firma de consultanta fiscala si societatea care gestioneaza proiectele de insolventa. Singura diferenta de care am putea vorbi se refera la modul de abordare a pietei locale de avocatura, a mediului de afaceri, care presupune o buna cunoastere a judetului Cluj si a zonelor adiacente, a economiei regionale, a investitiilor din zona, a mentalitatii si culturii din aceasta parte a Romaniei.

Clujul nu se deosebeste prea mult de Bucuresti sau de alte centre din tara. Poate doar dimensiunea pietelor locale sa faca o anume diferenta, mai ales daca vorbim de proiecte locale, de proximitate, pentru acele orase. Clujul este o piata importanta in Romania: detine infrastructura, regasim oportunitati de afaceri, spirit antreprenorial, un mediu de afaceri pozitiv si activ, potential de a atrage in continuare investitori, o economie locala bogata si un rezervor de resurse umane calificate. Nu in ultimul rand as mentiona calitatea de oras european de elita, care se reflecta atat in arhitectura cat si in atitudinea oamenilor.
 
Care vor fi cele mai importante arii de practica pentru biroul ZRP din Cluj?

In prezent derulam la nivel local proiecte de litigii si de consultanta, axate in principal pe arii de practica precum: drept comercial, drept societar, insolventa, drept imobiliar, dreptul muncii. Decizia de a deschide un birou regional la Cluj a venit ca urmare a cresterii numarului de proiecte derulate pentru clientii zonali si din dorinta de a gestiona cat mai eficient dosarele acestora. Nevoile juridice ale clientilor actuali si viitori si sectoarele economice in care activeaza vor stabili ariile de practica pe care ne vom concentra, societatea noastra oferind solutii si expertiza in toate domeniile avocaturii de business.

Cati avocati planuiti sa angajati in biroul de la Cluj pana la finalul primului an de activitate?

Echipa ZRP Cluj este formata la acest moment din doi avocati. In prezent derulam o campanie de recrutare si intentionam sa completam echipa cu cel putin inca un avocat pana la sfarsitul anului. Evolutia pietei locale va dicta pe viitor numarul de angajati din cadrul biroului Cluj.

Care vor fi criteriile pe baza carora veti face recrutarile? Veti angaja avocati din zona sau veti detasa avocati din Bucuresti?

ZRP pune accent pe anumite standarde deontologice in cadrul procesului de recrutare a avocatilor, pentru ca acestia sa fie compatibili cu intreaga filosofie si cultura organizationala a firmei. Cand recrutezi un avocat, te gandesti ca el sa aiba o buna pregatire profesionala, sa fie responsabil, educat, echilibrat, flexibil, acomodat cu stresul si compatibil cu ceilalti specialisti din echipa. Acestea sunt criteriile de baza in procesul de recrutare al avocatilor ZRP. Evident avem in vedere si cunoasterea profunda a mediului de afaceri local, gandirea comerciala si strategica. Desigur, in proiectele complexe vom colabora cu avocatii biroului din Bucuresti, dar recrutarea are ca obiectiv consolidarea echipei locale.
 
Ce atuuri credeti ca are biroul din Cluj al ZRP in fata caselor locale de avocatura?

Cartea de vizita a biroului de la Cluj este apartenenta la un grup de calibrul ZRP si rezultatele obtinute pentru clienti pana acum prin experienta, expertiza, seriozitate si gandire strategica. Biroul de la Cluj detine aceleasi standarde de performanta care au pozitionat Zamfirescu Racoti Predoiu in topul societatilor de avocatura din Romania: experienta in proiecte de mare amploare, abordare profesionala a fiecarei spete, cunostinte juridice solide, ambitie, dedicare.