Clifford Chance, partener la Young Arbitrators Match 2016. Bucurestiul se aliniaza altor 12 birouri care vor sustine proiectul

Firma internationala de avocatura Clifford Chance este sponsor al editiei Young Arbitrators Match (YAM) 2016, o competitie ce ofera tinerilor avocati specializati in arbitraj oportunitatea de a redacta (si argumenta) o decizie arbitrala pentru un dosar in baza unei probleme analizate in cadrul concursului international Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot 2015, competitia fiind bazata pe corespondenta procedurala relevanta si schimburi de cereri scrise si dovezi intre cele doua parti implicate in litigiu. In acest an, litigiul vizeaza comertul de marfuri.

Birourile Clifford Chance din Paris, Londra, Amsterdam, Varsovia, Hong Kong, Milano, Roma, Dusseldorf, Munchen, Frankfurt, Bucuresti si Perth vor sustine aceasta competitie ce devine un eveniment important pentru comunitatea internationala de arbitraj.

Initiativa apartine comunitatii Tinerilor Practicieni in Arbitraj din Paris (PVYAP), iar editia inaugurala a proiectului YAM a fost votata drept „Inovatia Anului” in februarie 2014 la premiile Global Arbitration Review (GAR). De asemenea, PVYAP a primit premiul Rising Star din partea retelei internationale de arbitraj OGEMID in 2013, pentru contributia sa la dezvoltarea tinerelor talente din practica de arbitraj.

La prima editie YAM au participat peste 110 candidati din 37 de tari diferite, evenimentul atragand atentia comunitatii internationale de arbitraj.

Sesiunea de inregistrare pentru a doua editie a inceput pe 15 iulie si se inchide pe 30 septembrie 2015. Juriul din acest an, coordonat de Margarita Louis Dreyfus (Grupul Louis Dreyfus), este format din:

– Anthony Charlton, Partener, Deloitte;

– Coralie Darrigade, Partener, Shearman & Sterling LLP;

– José Ricardo Feris, Secretar General Adjunct, Curtea Internationala de Arbitraj ICC;

– Simon Greenberg, Partener, Clifford Chance;

– Wendy Miles QC, Partener, Boies, Schiller & Flexner LLP;

– Christophe Seraglini, Profesor, Partener, Betto Seraglini.

O parte din suma incasata ca taxa de participare va fi donata ONG-ului international Avocats Sans Frontières („Avocati fara Frontiere”).

Sunt onorat sa fac parte din juriul editiei 2016”, spune Simon Greenberg, partener Clifford Chance. „Editia anterioara s-a evidentiat prin spritul sau inovator, originalitatea si calitatea deciziilor date de tinerii practicieni, precum si prin competenta echipei de organizare. Acest eveniment este o trambulina pentru noile talente din practica de arbitraj, oferindu-le foarte multa vizibilitate”, adauga el.

Simona Neagu (foto articol), Counsel Clifford Chance Badea si coordonator al practicii de Litigii si Arbitraje de la Bucuresti, precizeaza: „Biroul nostru a fost implicat si asista in cazuri complexe de arbitraj international. Practica noastra este intr-o permanenta dezvoltare si consolidare, beneficiind atat de experienta internationala, cat si de implicarea directa a colegului nostru, Vlad Peligrad, arbitru. Orice proiect menit sa impartaseasca experiente si sa mobilizeze comunitatea internationala de arbitraj este binevenit. YAM incurajeaza interactiunea dintre diferite generatii de litigatori si arbitrii, stimuleaza schimbul de idei, creativitatea si entuziasmul tinerelor talente, motivand foarte mult practicienii tineri, din palierul de mijloc al caselor de avocatura”.

Vlad Peligrad 2

Vlad Peligrad (foto deasupra), PhD, LL.M., Counsel, spune: „In contextul in care peisajul economic si comercial devine tot mai complex si globalizat, investitorii resimt din ce in ce mai mult presiunea, dar si avantajele alinierii la standardele internationale, inclusiv in ceea ce priveste modul de solutionare a conflictelor comerciale. Tot mai multe companii recurg la curti internationale de arbitraj pentru a-si solutiona conflicte cu parteneri de afaceri sau institutii guvernamentale, avand in vedere, in cele mai multe cazuri, avantajul alegerii arbitrilor de catre partile aflate in litigiu din randul unor profesionisti cu vasta experienta interna si internationala in variate domenii de activitate. In ultima perioada, numarul cazurilor de arbitraj care implica Romania si companii active in Romania a crescut, ceea ce denota mai multa incredere in aceasta forma de solutionare a disputelor. Din experienta mea, avocatii de litigii care isi doresc o cariera internationala trebuie sa se familiarizeze obligatoriu cu practicile de referinta din domeniul arbitrajului. Orice initiativa in domeniu care ar permite generatiilor tinere accesul la asemenea practici este de laudat si de sustinut. Initiativa YAM este o oportunitate pe care tinerii litigatori nu ar trebui sa o rateze.

Mai multe detalii privind competitia sunt disponibile AICI.