Clifford Chance nu mai iarta neperformanta

Clifford Chance a aprobat planurile de a renunta la perioada de gratie de pana la un an acordata partenerilor lipsiti de perfomante inainte de a cere acestora sa paraseasca firma, scrie The Lawyer.

Firma de avocatura a dat startul unei perioade de consultari cu avocatii parteneri la inceputul anului pentru a le aduce planurile la cunostinta, cu propunerea de a aboli aceasta perioada de imbunatatire de un an in favoarea unui preaviz mai lung.

Perioada de imbunatatire reprezenta un termen de 9 pana la 12 luni, timp in care partenerilor ce pareau sa obtina rezultate sub asteptari li se permitea sa isi revina inainte de a fi concediati. Daca imbunatatirea nu avea loc, acestia primeau un preaviz de 14 zile inainte de a parasi firma. Aceasta perioada de preaviz va fi acum extinsa, planurile dezvaluite la inceputul anului mentionand ca aceasta ar putea creste la cel putin trei luni.  

Un purtator de cuvant al Clifford Chance a declarat ca au existat amendamente la planurile originale in urma feedback-ului din partea partenerilor, dar a refuzat sa comenteze felul in care propunerea a suferit modificari. „In urma unei consultari cu partenerii, firma a revizuit unele politici referitoare la managementul performantelor partenerilor. Noile politici reflecta discutiile noastre si aduc firma in rand cu procedurile practicate in industrie”, a precizat purtatorul de cuvant al Clifford Chance.