Clifford Chance, Freshfields Bruckhaus Deringer au primit mandate în tranzacția Siemens Healthineers – Varian Medical Systems

Grupul german Siemens Healthineers a ajuns la un acord de cumpărare a producătorului american de aparatură medicală Varian Medical Systems pentru 16,4 miliarde de dolari. Societățile de avocatură care au primit mandate în cadrul tranzacției sunt Clifford Chance și Freshfields Bruckhaus Deringer.

Siemens Healthineers, prezentă și în România, va cumpăra integral Varian, plătind 177,5 dolari/acțiune, o primă de 24% față de cotația de închidere de vineri.

Freshfields ofera asistenta juridica băncilor – JPMorgan Chase și UBS, care au subscris acordul – potrivit unei persoane apropiata tranzactiei, cu o echipă condusă de partenerul financiar din Frankfurt, Frank Laudenklos, informeaza Law.com.

Partenerul financiar al companiei Clifford Chance, Bettina Steinhauer, coordoneaza echipa de consiliere juridica a companiei industriale din Germania, potrivit unui comunicat de presă.

Siemens a fost, de asemenea, asistată de Claudia Emmert si Henriette Koegel.

Latham & Watkins ofera consiliere juridica Siemens Healthineers cu sediul în Germania, în timp ce Wachtell, Lipton, Rosen & Katz asista Varian, cu sediul în California.

Healthineers, brand sub care funcționează divizia Siemens Healthcare din mai 2016, este unul dintre cei mai importanți furnizori de infrastructură medicală din lume, lider pe piața de imagistică medicală, diagnoză de laborator și IT clinic. Healthineers este prezentă, pe lângă Germania și România, în alte peste 70 de țări.

Varian produce aparatură și soft pentru radioterapie, utilizate în domeniul oncologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here