Clifford Chance Badea, implicata intr-o tranzactie de 230 milioane de lei

Firma de avocatura Clifford Chance Badea a asistat juridic tranzactia recenta prin care compania de constructii Delta ACM 93, detinuta de omul de afaceri Florea Diaconu, a accesat un credit sindicalizat in valoare de 230 de milioane de lei, acordat de un consortiu bancar format din BRD si Bancpost.

Delta ACM 93 a desemnat BRD Groupe Société Générale, principalul sau partener bancar, ca aranjor al unui credit sindicalizat in valoare de 230 milioane de lei, cu o durata de doi ani. Finantarea asigura capitalul de lucru si emiterea de scrisori de garantie bancara pentru contractele incheiate de companie cu diversi beneficiari.

Consortiul este reprezentat de BRD Groupe Société Générale, in calitate de aranjor principal, banca emitenta, agent si agent de garantie, si de Bancpost.

Documentatia legala a fost intocmita de firma de avocatura Clifford Chance Badea.

Delta ACM 93 este o companie cu capital integral romanesc, cu  o experienta de peste 20 de ani pe piata constructiilor, cu proiecte executate atat in Romania, cat si in strainatate. Cu un portofoliu de lucrari in valoare de peste doua miliarde de lei, firma se claseaza in topul companiilor de profil din Romania. In prezent, Delta ACM are in derulare contracte in Romania, Austria, Republica Moldova, Gabon si Irak.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. BRD are 2,2 milioane de clienti si opereaza o retea de 845 de unitati. Totodata, banca ocupa o pozitie importanta pe piata romaneasca a cardurilor, avand 2,2 milioane de carduri emise si o retea de acceptare de peste 26 000 POS-uri si 1 500 ATM-uri. Cu operatiuni de factoring de 960 milioane de euro in 2014, BRD este liderul pietei de factoring din Romania. Activele totale ale bancii erau, la sfarsitul lunii iunie 2015, de 47,1 miliarde de lei.

Bancpost este o banca universala importanta in Romania, cu o prezenta de 24 de ani pe piata locala si un portofoliu de aproximativ un milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de solutii financiar-bancare eficiente si flexibile. Bancpost acorda finantare companiilor atat din surse proprii, cat si prin intermediul liniilor de credit puse la dispozitie in parteneriat cu institutii financiare internationale, precum BERD si IFC.