Clifford Chance Badea, a acordat asistență Abris Capital Partners în tranzacția cu Mid Europa Partners

Fondul polonez de private equity Abris Capital Partners a vândut compania de curierat Urgent Cargus către Mid Europa Partners, care mai deţine pe piaţa locală lanţul de magazine Profi, dar şi clinicile private Regina Maria.

Urgent Cargus este a doua cea mai mare companie de pe piaţa de curierat din România şi a luat fiinţă după ce Abris Capital Partners a cumpărat în 2014 Urgent Curier, care a fuzionat cu operatorul pe care deja în deţinea, Cargus, cumpărat în 2012.

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistență fondului polonez de private equity Abris Capital Partners în această tranzacţie.

Urgent Cargus a înregistat în 2017 afaceri de 80 de milioane de euro şi un profit de aproape 500.000 de euro. Compania are 2.900 de angajaţi şi colaboratori, şi o flotă formată din peste 2.600 de vehicule de curierat.

În 2015, Mid Europa Partners a preluat operatorul medical Regina Maria, de la Advent International, care intrat în acţionariatul reţelei în 2010.

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul de private equity administrat de polonezii de la Enterprise Investors (EI) care deţinea lanţul de magazine Profi, a vândut în 2016 reţeaua către Mid Europa Partners pentru 533 milioane de euro.