Claudiu Bisnel, Fondator Brisk Group: “Am fost / suntem implicați în Programul de Capital Development de la Aeroportul Heathrow din Londra, Aeroportul din Manchester și Aeroportul Gatwick Londra”

Sunteți un antreprenor cu peste 12 ani de experiență în livrarea cu succes a proiectelor din industria de construcții și ați fondat una dintre cele mai dinamice companii de consultanță în construcții. Cum arată dinamica pieței de real-estate / construcții din România în anul 2019?

In pofida „zvonurilor” care indicau iminenta unei crize, piața real estate este mai dinamica ca oricând.  Acest lucru este vizibil atât la nivel internațional, cat si la nivel local. Romania este o piața emergenta, in plina dezvoltare, cu mult potențial si suficient „ spațiu” de creștere. Asadar, piata de real- estate in Romania rămâne un domeniu foarte atractiv atât pentru investitorii străini, cat si pentru cei locali,  oferind yield-uri convenabile pentru investiții cu riscuri mult mai reduse fata de perioade anterioare.

Prin poziția de consultant si prin intermediul serviciilor de project si cost management pe care le oferim clientilor nostri, Brisk Group contribuie in procesul de a oferi un mediu predictibil si de a minimiza riscurile, vizând investițiile in piața. Este o perioada extraordinara, plina de entuziasm si ne bucuram sa fim implicati in sectorul real- estate din Romania contribuind la maturizarea continua a acestuia. Încurajam proiectele inteligente, sustenabile, dezvoltate in mod controlat si in conformitate cu cerințele pieței.

Care sunt principalele impedimente care îngreunează activitatea antreprenorilor în domeniul în care activați?

Birocrația din sectorul public si „celebra” lipsa a forței de munca. Cu privire la cea din urma, aceasta contribuie semnificativ la creșterea prețului de construcție, însă acest lucru este normal in procesul de maturizare si aliniere al pieței la contextul european.

Care sunt proiectele fanion ale Brisk Group 

Toate proiectele in care suntem implicați sunt cele mai importante pentru noi, fie pe plan local, in Romania, fie la nivel internațional.

Având birouri in București, Londra si Chișinău, am livrat si livram proiecte pentru clienți / organizații bine cunoscute atât pe plan local cat si pe plan internațional. Daca ar fi sa menționam câteva proiecte de anvergura internaționale, am fost / suntem implicați in Programul de Capital Development de la Aeroportul Heathrow din Londra, Aeroportul din Manchester si  Aeroportul Gatwick Londra. Suntem implicați momentan la centrala nucleara de la Hinkley Point in UK.  Pe plan local am livrat si livram in continuare proiecte rezidențiale in București si Timișoara, proiecte de retail in București si Constanta, cladiri office si proiecte din sectorul hotelier in Bucuresti. Cum ziceam suntem foarte incantați sa avem șansa sa fim implicați in atâtea proiecte fantastice!

Ce v-ați propus pentru a doua jumătate a anului 2019?

Sa ne păstram entuziasmul si dinamismul, sa excelam prin a fi profesioniști, adăugând valoare proiectelor in care suntem implicați prin intermediul serviciilor complete de project si cost management pe care le oferim.

Numărul partenerilor si al clienților noștri este in continua creștere, la fel ca si echipa noastră compusă din oameni foarte valoroși cu o gândire și o atitudine pro-activă, inovativa si profesionistă ce au experiență atât pe piața locală, cat si internaționala.

Suntem implicați in proiecte cat mai diverse si mai interesante, fie ca sunt in domeniul rezidențial, retail, office, logistica, infrastructura, sănătate sau hotelier.

Brisk Group isi propune sa crească sustenabil si sa livreze in continuare proiecte de succes la cel mai înalt nivel de calitate. Ne propunem sa fim si sa rămânem un partener de încredere pe lunga durata.

Care sunt serviciile statement ale Brisk Group și cu ce vine nou pe piața de real-estate și construcții?

Brisk Group vine cu o abordare noua, dinamica, pro-activă, inovativa si profesionistă a serviciilor de Project si Cost Management in proiectele clienților noștri. Dedicarea si atentia echipei aduce un plus valoare prin controlul riguros al costului, calității, timpului și al siguranței in implementarea proiectului.

Cum vedeți mixul de tehnologie, inteligență artificală cu domeniul în care activează Brisk Group? Planuri în această direcție

Deviza noastră este „One Step Ahead”si intentionam sa ramana asa. Echipa Brisk Group este orientata asupra tehnologiei si inovatiei, proactiva si la curent cu tendintele din „tech area”. Ca si organizație, intotdeauna încercam sa lucram cu cele mai eficiente si dinamice tool-uri pentru a livra cat mai eficient serviciile pe care le oferim clienților noștri, tendința fiind cea de digitalizarea a șantierului. Lucram in direcția aceasta si suntem unii din cei mai mari sustinatori in digitalizarea domeniului nostru de activitate. Un exemplu este utilizara BIM cat mai des pe proiectele noastre, folosirea diferitelor tool-uri pentru a eficientiza comunicarea si transferul de informații pe proiect, cat si urmărirea si raportarea statusului in diferitele faze ale proiectului.

Referitor la A.I.  putem spune ca „this is the future”. Brisk Group este o firma ce are ca obiect de activitate furnizarea de serviciilor de consultanta, iar serviciile soft sunt / vor fi printre primele care vor beneficia de A.I. In următorul deceniu probabil vom beneficia din ce in ce mai mult de A.I. si in domeniul nostru.

Care sunt solicitările investitorilor externi care doresc să dezvolte proiecte imobiliare în România? 

In general aceștia vor sa înțeleagă contextul general privind potențialul pieței din Romania, care sunt condițiile fiscale, care sunt riscurile si oportunitățile. Isi doresc ca prin consultantul pe care îl aleg sa beneficieze de serviciile unui expert, si sa formeze parteneriate de încredere .

Prin intermediul serviciilor pe care le oferim minimalizam aceste riscuri oferind control si predictibilitate in proiectele partenerilor nostri.

 • Project Management
 • Planning & Project Controls
 • Cost Management
  •    Risk Management
  •    Certified Site Supervision
  •    Programme Management
  •    Construction Management
  •    Sustainability
  •    Claim Management
  •    Project Engineering
  •    Development Monitoring

Avem experiența de nivel international si putem fi implicați in orice faza a proiectului inca din stadiul de formare a business case-ului / fezabilitate pana la finalizarea si predarea proiectului către clientul final.

Cum vedeți evoluția pieței de birouri și parcuri logistice în România? 

Piața absoarbe din ce in ce mai multe proiecte de acest gen. Fiind implicați in mod activ, putem observa ca orașe ca Timisoara si Bucuresti reprezintă poli de dezvoltare vizând proiectele de birouri, parcuri logistice si nu numai.

Ceea ce se întâmpla acum este extraordinar si putem spune ca suntem încrezători ca potențialul este mult mai mare si dezvoltarea acestui gen de proiecte va creste exponențial odată cu dezvoltarea infrastructurii in Romania.

Brisk Group ca si organizație susține si va susține in continuare dezvoltarea acestor piețe prin intermediul serviciilor noastre dinamice, eficiente si profesioniste.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here