CITR: O noua recesiune ar putea creste numarul insolventelor

Numarul insolventelor din Romania ar putea creste in cazul unei perioade de scadere economica de doua semestre consecutiv, considera specialistii Casei de Insolventa Transilvania (CITR). Intrarea Romaniei in recesiune ar putea determina managerii sa isi reevalueze afacerile si sa ceara insolventa companiilor pe care le administreaza.

„Recesiunea e un semnal de alarma pentru companiile care functioneaza dar au operatiuni care le permit continuarea activitatii la un nivel minim. Reorganizarea prin insolventa si conceperea unui plan de eficientizare a activitatilor vor reprezenta o solutie adoptata de multe firme, in cazul in care situatia economica nu va fi cea asteptata. Insa, credem ca acest lucru este putin probabil sa se intample”, a spus Andreea Anghelof (foto), Managing Partner al Casei de Insolventa Transilvania.

Reprezentantul CITR a mai adaugat ca in decizia de a cere insolventa companiilor pe care le administreaza, managerii se ghideaza si dupa prognozele macroeconomice, un indicator important al situatiei economice viitoare. Totusi, in decizia de a reorganiza compania un important rol il are analiza propriului business, iar prognozele macroeconomice doar accentuaza luarea deciziei de intrare in insolventa.

Casa de Insolventa Transilvania este unul dintre cei mai importanti practicieni in insolventa din Romania.  Cu o echipa de 90 de specialisti, 30 practicieni in insolventa si 12 echipe de lucru, Casa de Insolventa Transilvania a gestionat procedura insolventei a peste 500 de societati comerciale si este reprezenta la nivel national.

Casa de Insolventa Transilvania este societatea corespondenta a societatii civile de avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).