Citigroup este intermediar exclusiv pentru tranzactiile Fondului Proprietatea

Administratorul Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, a desemnat firma americana Citigroup drept intermediarul exclusiv al vanzarii de actiuni in valoare de 527,6 milioane de euro.

In urma unui proces de selectie initiat in luna noiembrie 2011 Citigroup Global Markets Limited a devenit intermediarul pentru facilitarea tranzactiilor care implica interesele Fondului Proprietatea (FP) in vanzarea, transferul sau alta forma de instrainare a unor companii romanesti nelistate de distributie si furnizare de electricitate si gaze naturale.

Franklin Templeton considera ca mandatul oferit Citigroup este in concordanta cu obiectivul Managerului de Fond, Greg Konieczny, de a reduce ponderea companiilor nelistate din portofoliul FP. Prin aceasta masura, Greg Konieczny spera sa creeze un plus de valoare pentru toti actionarii Fondului.

Fondul Proprietatea detine pachete de actiuni cuprinse intre 12 si 24 % la 13 companii nelistate, valoarea totala a acestor actiuni fiind de 527,6 milioane de euro, adica aproximativ 15 % din Valoarea Actualizata Neta (VAN).