Cinci case de avocatura obtin suspendarea unei licitatii pentru servicii juridice de 8 milioane de euro

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor suspenda licitatia deschisa de atribuire avand ca obiect servicii de „asistenta juridica pentru Beneficiarii POST” – Programul Operational Sectorial Transport, organizata de Ministerul Transporturilor, in urma contestatiilor depuse de cinci case de avocatura de top. Valoarea contractului in cauza este de aproximativ 34,2 milioane de lei.

CNSC a luat acesta decizie pe 4 mai, admitand astfel contestatiile formulate de SCA Cecilia Popa si Asociatii si Musat si Asociatii SPRL. 

Pe data de 5 mai, CNSC a respins, pe cale de exceptie, cererile privind suspendarea aceleiasi proceduri de achizitie, formulate de Bostina si Asociatii SPRL, SCPA Tuca Zbarcea si Asociatii si SCA Popovici Nitu si Asociatii, deoarece a constatat ca cererea respectiva pica sub „incidenta lucrului judecat”.

Prin contestatiile formulate impotriva documentatiei de atribuire se solicita in principal obligarea autoritatii contractante la modificarea documentatiei, anularea si suspendarea procedurii de atribuire.