Chambers Europe Awards 2015. Schoenherr, "Firma de avocatura Sud-Est Europeana a anului"

Firma de avocatura Schoenherr a castigat prestigiosul premiu „Firma de avocatura Sud-Est Europeana a anului (2015)”, distinctie acordata de catre publicatia internationala de specialitate Chambers and Partners. Premierea a avut loc vineri seara, la Hotel Okura din Amsterdam.

Avocatii nostri din Europa de Sud-Est au oferit pe parcursul anului trecut consultanta juridica clientilor din regiune in cele mai importante tranzactii de restructurari si arbitaj. Premiul este o recunoastere a eforturilor depuse de catre avocatii nostri pentru clientii Schoenherr din intreaga regiune,” a declarat Christoph Lindinger managing partner al Schoenherr.

Leader recunoscut in piata juridica din Europa de Sud-Est

In Europa de Sud-Est, portofoliul Schoenherr in 2014 si 2015 include tranzactii complexe cum ar fi: restructurarea grupului sloven de retail Mercator Group in valoare de aprox. 1 miliard de Euro; vanzarea retelei din Europa de Sud-Est a fostei banci Hypo-Alpe-Adria-Bank International catre firma de private equity Advent International si EBRD; privatizarea aeroportului principal din Liubliana, Slovenia, prin vanzarea pachetului majoritar catre Fraport; achizitionarea Volksbank Romania de catre Banca Transilvania; restructurarea si vanzarea brandurilor de top Imlek, Knjaz Milos si Bambi, din Serbia; vanzarea pachetului majoritar a Pivovarna Laško, cea mai mare fabrica de bere din Slovenia catre Heineken.

Schoenherr este prezenta in Europa de Sud-Est prin birourile din Belgrad, Bucuresti, Liubliana, Sofia si Zagreb. Firma opereaza prin birouri in cooperare si in pietele din Albania, Bosnia-Hertegovina, Macedonia si Muntenegru. Numarul avocatilor din birourile din Europa de Sud-Est reprezinta impreuna aprox. 45% din numarul total de 325 de avocati ai Schoenherr. In plus, Romania reprezinta primul loc pe harta Europei Centrale si de Est unde Schoenherr si-a inceput activitatea in 1996. Astazi, biroul din Romania este al doilea ca marime in reteaua Schoenherr, retea care in prezent numara 13 birouri.

Alte premii

Schoenherr este considerata una dintre cele mai importante firme din regiune, fapt recunoscut de Chambers Global prin premiul sau “Firma Sud-Est Europeana a anului” acordat in 2008. Nivelul constant al performantei la nivel international este reconfirmat de premii recente precum: „Austrian Law Firm of the Year” (The Lawyer 2015), „Austrian M&A Legal Adviser of the Year” (Mergermarket’s European M&A Awards 2014), „Client Service Award for Austria” (Chambers Europe Awards 2014).

*Fotografia articolului ii infatiseaza pe Monica Cojocaru, partener al biroului Schoenherr din Bucuresti, Miloš Laković, partener al biroului din Serbia si Marko Prušnik, partener al biroului Schoenherr din Liubliana, prezenti la decernarea premiilor de vineri, 27 aprilie, la hotel Okura din Amsterdam.