Chambers Europe 2015. Ion Dragne, “notable practitioner”

Firma de avocatura Dragne & Asociatii a fost evidentiata in doua sectiuni ale clasamentelor Chambers Europe 2015, editate de ghidul juridic international Chambers & Partners. Potrivit editorilor ghidului, ariile de practica in care exceleaza avocatii de la Dragne sunt Litigiile si Restructurarea/Insolventa, in ambele categorii fiind mentionat, drept un practician cu o activitate notabila – “Leading lawyer”, Managing Partnerul firmei, Ion Dragne (foto articol).

Conform editorilor, Ion Dragne se situeaza, in acest an, in varful clasamentelor individuale realizate in aria de expertiza Litigii, multumita dosarelor “high-profile” pe care le gestioneaza, precum si a recunoasterii “pe scara larga” de care se bucura, apanaj al “numeroaselor sale atribute pozitive”. Sursele citate de Chambers & Partners il caracterizeaza pe Ion Dragne drept “concis si la obiect in argumentele pe care le foloseste, dar si extrem de convingator in fata instantei”. Alte surse apreciaza capacitatea lui in managerierea dosarelor “grele” ale firmei, referitoare la litigii, subliniind, in acelasi timp, “viziunea sa strategica orientata la 360 de grade”. Baza sa de clienti include corporatii multinationale de top, banci si alte institutii finaciare, precum si entitati de stat si guvernamentale.

In ceea ce priveste aria de specialitate Restructurare/Insolventa, editorii Chambers noteaza: “Avocatul pledant Ion Dragne, liderul firmei la acest capitol, foloseste experienta si priceperea dobandite in contencios pentru a gestiona cu succes mandate de insolventa complicate, pentru clienti importanti, cum ar fi compania de exploatare a cuprului, Cupru Min Abrud.

Ion Dragne nu este singurul avocat al Dragne & Asociatii remarcat in editia din acest an a clasamentelor Chambers Europe. Alaturi de el, editorii ghidului o mentioneaza si pe Delia Bosman, Deputy Managing Partner al firmei. Inclusa in categoria “rising star”, la sectiunea Litigii, Delia Bosman este descrisa de clienti ca “un avocat cu o pregatire superioara, gata sa actioneze cu promptitudine si sa acorde sfaturi de calitate”. In acelasi timp, clientii spun despre ea ca “ofera solutii si incearca sa gaseasca abordari diferite de rezolvare a litigiilor”. Printre proiectele recente coordonate de Delia Bosman se numara asistarea Cupru Min Abrud intr-un litigiu derulat impotriva Energo Mineral, privind anularea unui contract.

Clasamentele Chambers Europe 2015 au inclus Dragne & Asociatii la sectiunile Litigii si Restructurare/Insolventa, in ambele categorii firma fiind evidentiata in cel de-al doilea esalon valoric (Band 2).