CEO-ul Apple vrea sa ajunga la intelegeri amiabile in procesele legate de patente

CEO-ul Apple, Tim Cook (foto), a declarat ca compania sa ar prefera sa incheie intelegeri amiabile cu companiile cu care gigantul IT se afla in litigiu din cauza incalcarii mai multor patente, in loc sa poarte razboaie deschise in tribunal, relateaza Reuters.

Declaratiile sale, facute in timpul teleconferintei prin care Cook anunta rezultatele financiare trimestriale ale Apple, sunt extrem de diferite de cele pe care le facea in trecut fondatorul companiei, Steve Jobs. Acesta declara ca este dispus sa porneasca un razboi „termonuclear” cu companiile  despre care spunea ca incalca patente Apple, cum ar fi Google, Samsung, Motorola sau HTC. In plus, Jobs spunea in urma cu aproximativ doi ani ca este dispus sa cheltuiasca pentru acest lucru intreaga rezerva de cash a Apple, care se ridica in acel moment la peste 40 de miliarde de dolari.

Profitul trimestrial al Apple s-a dublat in primul trimestru al acestui an, ca urmare a unei cresteri spectaculoase a vanzarilor pentru iPhone, in special pe piata chineza. In primul trimestru din 2012, Apple a vandut 35,1 milioane de iPhone-uri, depasind cele 30 de milioane estimate de analistii de pe Wall Street. Cererea pentru modelul iPhone 4S a ajutat la cresterea veniturilor pentru China, Taiwan si Hong Kong de cinci ori. Profitul net al companiei a crescut la 11,6 miliarde de dolari in primele trei luni ale acestui an, de la 6, cat inregistra compania in urma cu un an. Veniturile companiei s-au ridicat in primul trimestru al acestui an la peste 39 de miliarde de dolari.