Celebru avocat român se înscrie în cursa pentru postul de Guvernator BNR

Într-o postare făcută pe contul de Facebook, avocatul Gheorghe Piperea lansează o serie de critici la adresa Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, dar vorbește și despre o candidatură pentru postul de Guvernator.

”Domnul Isărescu vrea să fie încă 5 ani guvernator al Băncii “nationale” a României. Asta e demokratura, e aberaţia secolului. Dacă priveşti fără să te ascunzi după degete la situaţia din Franţa, Germania şi UK, observi că mandatele de guvernator de banca centrală sunt limitate la 2 (două), iar durata lor este limitată la maxim 8 ani. Chiar şi la BCE mandatele sunt maxim 2 şi durata lor cumulată este de maxim 6 ani. Cum oare s-o justifica un mandat neîntrerupt de 28 de ani plus încă cinci, chiar mi-e peste puterea de înţelegere”, scrie avocatul pe pagina de Facebook.

”Ca să le dau de lucru dlui Isărescu şi camarilei, declar că, în cazul insistenţei domniei sale de a obţine al n-shpelea mandat, voi candida personal contra dlui gubernator. Scopul primordial al unei astfel de candidaturi va fi scoaterea ghilimelelor de pe cuvântul “naţională” din sintagma BNR şi saltul de la postura de colonie la care dl Isărescu a coborât România, la statutul de stat suveran, egal cu celelalte state membre ale UE, şi respectat de partenerul strategic, SUA”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here