Cei mai bogati oameni ai lumii au pierdut peste 20 miliarde de dolari intr-o saptamana

Cei mai bogati 100 de oameni din lume au pierdut saptamana trecuta 21,3 miliarde de dolari din avere, dupa ce indicele Standard & Poors 500 al bursei de la New York a inregistrat cea mai abrupta scadere din acest an, relateaza Mediafax.

Miliardarul Carl Icahn, cunoscut pentru implicarea activa in managementul companiilor la care are actiuni, a inregistrat una dintre cele mai mari scaderi. Pe locul 34 in topul bogatilor lumii, Icahn a pierdut 1,3 miliard de dolari din avere in saptamana care s-a incheiat, dupa ce actiunile holdingului sau, Icahn Enterprises, au scazut cu 15,6%.

Averea lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a scazut cu aproape 700 milioane de dolari saptamana trecuta, in urma unui declin de 2,2% al actiunilor gigantului America Movil. Slim, 73 de ani, are o avere estimata la 73,4 miliarde de dolari.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates, pe locul secund cu 66 miliarde de dolari, a piedut 260 milioane de dolari in ultima saptamana.

Amancio Ortega, fondatorul Inditex, a pierdut saptamana trecuta 1,3 miliarde de dolari, averea sa fiind evaluata la 56,1 miliarde de dolari, a treia din lume. Inditex este cel mai mare retailer de imbracaminte la nivel mondial, ca mai cunoscuta marca a grupului fiind Zara.

In pofida unei cresteri de 0,9% in sedinta de vineri, datorata rezultatelor financiare peste estimari anuntate de Hewlett-Packard (HP) si datelor peste asteptari privind increderea in economia Germaniei prezentate de institutul Ifo, indicele S&P 500 a scazut cu 0,3% in ultimele 5 zile, prima saptamana negativa din acest an, din cauza temerilor privind posibilitatea ca Rezerva Federala a Statelor Unite sa reduca programul de stimulare a economiei.