Cei 7 magnifici

The Lawyer, cunoscuta publicatie britanica va anunta pe data de 9 martie, la Londra, firmele de avocatura considerate a fi in top din Europa. Peste 100 de firme independente si internationale concureaza anul acesta pentru cele 27 de trofee din cadrul „The Lawyer European Awards 2016”.

Vizand Romania, sapte firme de avocati se afla pe lista societatilor locale considerate a fi cele mai performante. Trei dintre acestea sunt birouri locale ale unor firme regionale – KINSTELLAR, Schoenherr si Wolf Theiss – celelalte fiind societati infiintate de avocati romani: Musat & Asociatii, Tuca Zbarcea & Asociatii, Zamfirescu Racoti & Partners Attorneys at Law (ZRP) si Maravela & Asociatii.

 Casa de avocatura  Maravela & Asociatii nu este pentru prima oara in aceasta cursa, fiirma de avocatura intrand pentru a doua oara consecutiv in cursa nominalizarii de catre publicatia britanica The Lawyer a celei mai bune firme locale de avocatura. Maravela & Asociatii are doar trei ani de experienta iar evolutia acesteia  este cu atat mai notabila.

Lista scurta a premiantilor a fost selectata de o comisie de jurizare din care fac parte 25 de executivi de top din cadrul unor companii cunoscute:  Mishcon de Reya, Orwell Group, Travers Smith, HBO Europe, Aviva UK Life, Unisys, Linde, Wood Group, Trowers & Hamlins LLP, Abercrombie & Kent, Charles Russell Speechlys,, Wood Group, precum si reprezentanti ai unor firme de avocatura de prestigiu, printre care amintim Slaughter and May, Osborne Clarke, Macfarlanes, Winston & Strawn, Paul Hastings, Arnold & Porter, Shoosmiths, Bryan Cave sau Walker Morris.

In cadrul procesului, echipa de jurizare a identificat elemente care au iesit in evidenta si care au  accentuat profesionalismul si reusitele atat  pe piata locala dar a contat in aceeasi masura si existenta unei cote mari pe piata. Firmele participante au fost jurizate conform unor criterii ce au inclus buna manageriere a presiunilor mediului economic si capacitatea de a functiona intr-o economie globala, initiative care sa dovedeasca crestera volumului de munca in proiecte transfrontaliere, o viziune orientata spre rezultate, dezvoltarea unor programe care pun accent pe diversitate, mobilitatea sociala, precum si fidelizarea angajatilor, cresterea si dezvoltarea financiara puternica si continua, superioritate constanta în anumite sectoare si bineinteles, profesionalismul.

the-lawyer-logo1 Pe langa acordarea unor premii regionale importante, ceremonia din luna martie va premia, de asemenea, Managing Partener-ul anului. In 2016, ca si anul trecut de altfel, niciun avocat din Romania nu a fost nominalizat pentru un premiu la aceasta categorie. Avocatii de pe lista scurta din care va fi extras Managing Partner-ul anului sunt Sergio Barozzi (LEXELLENT), Luis de Carlos (Uría Menéndez), Zbigniew Drzewiecki (Drzewiecki, Tomaszek i Wspólnicy), Gerard Endedijk (Rutgers & Posch), Juha Pekka Katainen (Krogerus), Stefano Simontacchi (BonelliErede) si Luis Trigo (BROSETA).

Anul trecut, firma Musat & Asociatii a triumfat la Londra, fiind aleasa “Firma de Avocatura a Anului in Romania” de catre The Lawyer, in cadrul ceremoniei de premiere „The Lawyer European Awards 2015”. Premiul fusese castigat in anul anterior de Tuca Zbarcea & Asociatii, aceeasi firma castigand in 2011 si premiul “Law firm of the year: Eastern Europe and The Balkans”. In anul 2012, Florentin Tuca a primit premiul “European Managing Partner of the Year”. El a concurat pentru aceasta distinctie cu parteneri coordonatori din firme de avocatura din Franta, Germania, Italia, Finalanda si Ucraina.

ecaterina.virgolici@lhm.ro