CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații a asistat Sparking Capital în proiectul prin care KFactory a primit o finanțare de 600.000 euro

CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații a asistat Sparking Capital în proiectul prin care start-up-ul românesc KFactory, platformă românească de smart manufacturing, a primit o finanțare de 600.000 euro din partea a doi noi investitori, Fortech Investments și SIF Transilvania, care s-au alăturat Sparking Capital. Prin această rundă, finanțarea totală a KFactory ajunge la 817.500 de euro și sprijină planurile de scalare și dezvoltare a companiei pe piața DACH (Germania, Austria, Elveția): creșterea rețelei de parteneri și integrări, extinderea capacității platformei,  cu scopul de a mări performanța operațională, sustenabilitatea și cunoștințele digitale la nivelul fabricilor.

Proiectul a fost coordonat de Sergiu Gîdei, partener fondator al CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații și Elena Sopotean, asociat senior.

”Ne bucură faptul că unul dintre cei mai activi investitori din România a contat pe noi încă o dată în acest proiect, prin care continuă să sprijine un start-up cu un model de business disruptiv, ce și-a valorificat rapid potențialul de scalare. Echipa noastră este alături de start-up-urile și investitorii din România de peste un deceniu, fiind recunoscută în ecosistem drept una dintre cele mai specializate și mai experimentate în acest domeniu. Pe fondul unei creșteri accelerate anul trecut, a investițiilor în start-up-uri din tehnologie, România își menține potențialul pe care îl are nu numai în regiune, ci și pe întregul continent, devenind un hub important în ceea ce privește atât creșterea numărului de start-up-uri, diversificarea modelelor de business, cât și oportunitățile de finanțare. În acest context, România este un mediu propice, care favorizează crearea de noi unicorni.” a declarat Sergiu Gîdei.

Echipa de tehnologie și start-up-uri a CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații include patru avocați dedicați și este coordonată de Krisztina Voicu și Sergiu Gîdei, doi dintre cei mai experimentați avocați din România în acest domeniu. Anul trecut, avocații CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații au gestionat cu succes aproximativ 20 de proiecte în zona de tehnologie și start-up-uri, evaluarea cumulată a acestor companii fiind de aproximativ 50 de milioane euro.