Cea de-a VIII editie Living Library

Asociatia ELSA Bucuresti a organizat pe data de 14 decembrie in InSpayer Bistro cea de-a VIII-a editie a Living Library, eveniment devenit deja traditie. Acesta aduna in  fiecare an Elite ale Dreptului romanesc si tineri juristi, pe care ii incurajeaza sa poarte discutii cat mai interactive.

Fiecare dintre speakerii prezenti a incercat sa ofere cat mai multe detalii asupra domeniul sau de activitate, dar si sfaturi cu privire la modalitatile de a ajunge in cariera acolo unde studentii la drept doar viseaza. Intre ariile de discutie abordate s-au aflat: arbitraj, diplomatie, cariera juridica, insolventa, Gaming Law, dar si Imigration Law.

Printre invitatii de seama ai evenimentului s-au numarat: Emilian Meiu Judecator, Alexandra Carmen Lancranjan Procuror, dr. Bogdan Iacob Prep. univ., Ana Maria Baciu, Avocat NNDKP, Felix Zaharia Expert al Ministerului Afacerilor Externe, Gabriel Paraschiv Avocat Dragne & Asociatii.

  • * “Speakerii au fost foarte buni, consider ca cel care s-a remarcat in mod deosebit a fost domnul judecator, intrucat am aflat lucruri care nu erau tiparite in carti”
  • * “Doamna procuror m-a impresionat, deoarece a reusit sa ne exemplifice lucruriile stiintifice intr-o maniera cat se poate de interactiva”
  • * “Evenimentul este unul care iti largeste orizonturile si te indruma la cunoastere. Aceasta se datoreaza inclusiv formatului, reusind astfel ca in decursul a doua ore sa iei contact cu specialisti din domenii cat se poate de diferite pe de-o parte dar si apropiate, pe de alta parte.”

ELSA (The European Law Students` Association) a fost infiintata in 1981 de studenti la Drept din Austria, Germania, Polonia si Ungaria, fiind cea mai mare organizatie internationala a studentilor la Drept si a tinerilor juristi. In prezent, ELSA exista in 41 de tari europene, in cadrul a peste 300 de universitati, reunind peste 35.000 de membri. ELSA Bucuresti contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala si profesionala a studentilor si a tinerilor juristi. Implicand stagii de practica, seminare si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evolutia tinerilor in sistemul juridic.